Peters, eToro: Criptoactivele principale continuă să scadă, în timp ce pieţei îi lipseşte impulsul estival

T.B.
Piaţa de Capital / 7 august 2023

Peters, eToro: Criptoactivele principale continuă să scadă, în timp ce pieţei îi lipseşte impulsul estival

Criptoactivele de top au continuat să scadă săptămâna trecută, întrucât pieţei i-a lipsit impulsul care să animeze o vară cu performanţe în mare parte slabe, în ciuda mişcărilor pozitive din iunie, potrivit unui comunicat al analistului Simon Peters, eToro.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacţionându-se puţin sub 29.000 de dolari, dar şi-a continuat tendinţa descendentă şi a scăzut cu aproximativ 1%, ajungând acum la aproximativ 28.700 de dolari. Criptoactivul a cunoscut o scurtă revenire în timpul săptămânii, atingând un maxim de peste 29.650 de dolari pe eToro, dar evoluţia sa ulterioară a continuat să reflecte fragilitatea pieţei care a predominat în timpul verii. În prezent, Bitcoin a revenit la nivelurile înregistrate la începutul lunii mai, mai arată datele analizei eToro.

Ethereum a înregistrat o tendinţă similară de scădere în cursul săptămânii, după ce a început la peste 1.850 de dolari, scăzând apoi cu aproximativ 1,8% şi ajungând să se tranzacţioneze acum în jurul valorii de 1.810 dolari. Criptoactivul a înregistrat oscilaţii semnificative ale preţului la mijlocul săptămânii, dar în cele din urmă cotaţia sa a coborât, transmite sursa citată.

Una dintre cele patru mari firme internaţionale de contabilitate, KPMG, a publicat un raport în care subliniază posibilele beneficii ale bitcoin pentru iniţiativele ESG.

KPMG descrie bitcoin ca fiind un activ "matur", care a depăşit toate celelalte clase de active în acest an, dar raportul KPMG recunoaşte preocupările legate de mediu în legătură cu acest criptoactiv, renumit pentru consumul mare de energie, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, în ciuda consumului ridicat de energie, KPMG afirmă că acest criptoactiv are un rol important în reducerea emisiilor globale prin promovarea practicilor energetice durabile. Firma detaliază patru moduri în care bitcoin poate contribui la acest lucru, prin energie regenerabilă, răspuns la cerere, căldură reciclată şi reducerea emisiilor de metan.

Raportul subliniază faptul că nu bitcoin în sine creează emisii, ci mai degrabă procesele de care are nevoie pentru a funcţiona. Bitcoin are potenţialul de a recompensa dezvoltarea energiei regenerabile prin combinarea energiei regenerabile cu mineritul şi prin oferirea de stimulente financiare reale pentru dezvoltatorii de tehnologii ecologice, se mai arată în comunicat.

Elon Musk a afirmat că platforma sa de socializare X (fostul Twitter) nu îşi va crea niciodată propriul criptoactiv, ca răspuns la un avertisment cu privire la token-urile înşelătoare care păreau a fi afiliate la platformă, arată datele analistului Peters.

Răspunsul laconic al lui Musk vine în mod clar în contextul în care platforma se luptă cu o serie de probleme. Comunitatea cripto este în mod constant înţesată de zvonuri despre următoarea mişcare a lui Musk în acest spaţiu, astfel încât este importantă claritatea cu privire la întrebarea dacă acesta ar putea căuta vreodată să lanseze un token nativ, se mai arată în comunicat.

Dar rămâne în dubiu dacă platforma ar putea integra mai bine criptoactivele existente pentru a facilita funcţionalităţi precum plăţile, recompensele sau abonamentele. Concurenţii din acest punct de vedere au fost de mult timp bitcoin şi dogecoin, două criptoactive pe care Musk le-a integrat în alte afaceri ale sale, cum ar fi Tesla.

Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza pe X. Oricine este interesat de Musk (şi are o mulţime de oameni care îl urmăresc) ar trebui să se gândească cu cea mai mare atenţie la cazurile de investiţii pe termen lung, mai degrabă decât să încerce să ghicească următoarea sa mişcare, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ii lipseste credit cu dobanda zero si bonduri mega scumpe... pe care a fost format pariul in cripto!

    ne facem ca nu vedem bula de pret cripto in aur sparta zdravan?! 

    asa rata de recuperare si balonare... mai rau ca bulbul de lalea. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb