Petre Daea lămureşte problema cormoranilor

E.A.
Politică / 19 februarie 2019

Petre Daea (Sursa foto: Twitter)

Petre Daea (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a revenit ieri la cormorani, un subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă în spaţiul public, pentru a putea justifica importanţa afirmaţiilor făcute în Parlamentul European privind pagubele produse pisciculturii de către aceste păsări.

El a prezentat presei un raport al Parlamentului European din anul 2008 referitor la elaborarea unui plan european de gestionare a efectivelor de cormorani, în care se menţiona creşterea de peste 20 de ori în ultimii 25 de ani a acestor efective de păsări, dar şi faptul că acestea sunt responsabile de dispariţia a peste 300.000 de tone de peşte în fiecare an din apele europene.

"Toată lumea a început să interpreteze în fel şi chip acest lucru, spunând unii că sunt neinspirat, alţii spunând că am vorbit o prostie fără să cunosc. O să vă dau un raport referitor la elaborarea unui plan european de gestionare a efectivelor de cormorani pentru minimizarea impactului tot mai mare al acestora asupra efectivelor piscicole, pescuitului şi acvaculturii întocmit de Comisia pentru pescuit, raportor Heinz Kinderman, în data de 10.11.2008. (...) Eu am spus-o foarte clar: m-am dus la Bruxelles cu problemele Romaniei şi pentru problemele României şi ale Uniunii Europene. Eu ştiu ce vorbesc şi niciodată nu scot vreun cuvânt din gură fără ca el să fie legat de o realitate", a explicat Daea, conform Agerpres.

Şeful MADR a citit din acest raport al Parlamentului European care spunea, ca fundamentare, că: "pe teritoriul Uniunii Europene efectivele de cormorani au crescut rapid, de 20 de ori în ultimii 25 de ani, ajungând în prezent la o populaţie totală minimă estimată de 1,7-1,8 milioane de păsări". Acesta a încercat, totodată, să explice poziţia sa faţă de acest subiect în Parlamentul European.

"Eu am vorbit în Parlamentul European, în prezenţa europarlamentarilor, ca urmare a unei întrebări puse de un europarlamentar excepţional, Norica Nicolai, care ştie foarte bine problema şi face parte din această comisie. Iată ce spune raportul: 'Pentru a se ilustra problema efectivelor piscicole din apele de coastă şi interioare s-a evidenţiat faptul că în condiţiile unui consum zilnic de 400-600 grame de peşte aceste păsări fac să dispară anual peste 300.000 de tone de peşte din apele europene. În multe state membre cantitatea de peşte consumată de cormorani este de mai multe ori mai mare decât producţia obţinută din pescuitul profesionist din apele interioare şi din crescătoriile de peşte de consum'. Aşa cum este şi cazul României, unde cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii", a precizat Petre Daea.

Raportul exemplifica faptul că 300.000 de tone înseamnă mai mult decât producţia piscicolă de acvacultură din Franţa, Spania, Italia, Germania, Ungaria şi Republica Ceha împreună, iar aceste cifre au fost citate de şeful de la Agricultură.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fake : șmecherie cu statu ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb