PETRE TOBĂ:  "Ne bazăm pe jandarmi pentru contracararea fenomenului migraţiei, tendinţelor de radicalizare şi a riscului terorist"

Andrei Stan
Miscellanea / 3 aprilie 2016

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, consideră că fenomenul migraţiei, tendinţele de radicalizare şi accentuarea riscului terorist sunt provocări noi în plan extern care trebuie contracarate şi în acest context se bazează şi pe sprijinul jandarmilor, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MAI cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

"În plan intern, ne aşteaptă o perioadă încărcată pentru că în acest an, pe lângă misiunile cotidiene, avem de gestionat două perioade electorale, cu specificul lor privind evenimentele şi manifestările publice. În plan extern, avem în faţă provocări noi, precum fenomenul migraţiei, tendinţele de radicalizare şi accentuarea riscului terorist, pentru contracararea cărora ne bazăm inclusiv pe Jandarmeria Română", menţionează ministrul în mesajul său.

Tobă aminteşte că Jandarmeria Română celebrează astăzi 166 de ani de existenţă şi că, în evoluţia sa, instituţia şi-a adaptat activitatea la cerinţele de siguranţă ale societăţii.

Acesta precizează că, în prezent, misiunile actuale ale Jandarmeriei sunt asociate cu intervenţiile pentru restabilirea ordinii publice, acţiunile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în situaţii critice sau participarea la misiunile internaţionale de menţinere a păcii şi consolidare a democraţiei.

"Rigoarea şi organizarea militară specifice Jandarmeriei Române sunt atuurile acestei instituţii în care românii au mare încredere, de aceea am convingerea că Jandarmeria Română rămâne un reper al seriozităţii şi eficienţei în Ministerul Afacerilor Interne. Obiectivul de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor, asumat de către Ministerul Afacerilor Interne, nu constituie o misiune nouă pentru structurile de ordine publică, însă abordarea actuală trebuie să fie în acord cu tendinţele şi nevoia de securitate internă şi internaţională", spune ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb