Petrolul ajunge la 79,03 dolari barilul

V.D.
Internaţional / 10 iulie 2018

Petrolul ajunge la 79,03 dolari barilul

Sute de angajaţi de la platformele petroliere de petrol şi gaze din Norvegia au intrat astăzi în grevă pentru a solicita o majorare a salariilor, greva obligând grupul petrolier Shell să oprească producţia la un câmp petrolifer în timp ce cotaţia barilului de ţiţei Brent a trecut peste pragul de 79 de dolari, transmite Reuters.

Aceasta este cea mai mare grevă care afectează sectorul petrolier din Norvegia după cele 16 zile de proteste din 2012 care au redus producţia de ţiţei a Norvegiei cu aproximativ 13% şi producţia de gaze naturale cu 4%.

Norvegia este cel mai mare producător de petrol din Europa Occidentală iar greva din ţară a făcut ca preţul barilului de ţiţei Brent să crească cu 1,2%, până la 79,03 dolari, după un avans de 1,2% în cursul zilei de luni pe fondul îngrijorărilor cu privire la livrările globale.

La scurt timp după ce a expirat termenul limită fixat pentru miezul nopţii, un meditator desemnat de stat a anunţat că discuţiile dintre două sindicate (Safe şi YS) şi Asociaţia armatorilor norvegieni, care îi reprezintă pe angajatorii platformelor petroliere, s-au încheiat fără a se ajunge la un acord. "Poziţiile părţilor sunt atât de îndepărtate încât nu are rost să prezinţi o propunere care să fie recomandată ambelor părţi", a declarat mediatorul Carl Petter Martinsen.

Sindicatul Safe vrea ca drepturile de pensie să fie aceleaşi pentru toţi indiferent dacă un angajat este nou într-o companie sau are mai mulţi ani de experienţă. În plus, sindicatul vrea ca salariile pentru muncitorii care lucrează în domeniul forajelor să fie similare cu cele ale angajaţilor companiilor petroliere, care sunt mai mari.

Asociaţia armatorilor norvegieni susţine că sindicatul Safe ar solicita o majorare salarială de 50.000 de coroane (6.224 dolari) pentru un muncitor necalificat, echivalentul unei majorări de 8% faţă de nivelul actual al salariilor. Însă liderul Safe a dezminţit aceste cifre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb