"Petrom" a cîştigat drepturile de explorare pentru trei noi blocuri din România

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 23 decembrie 2005

Activităţi moderne de explorare pe o arie extinsă de circa 15.000 de kmp, în următorii trei ani

Pentru prima dată de la înfiinţarea sa în 1997, "Petrom" achiziţionează noi arii de explorare în România

"Petrom", cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud - Est, va semna un contract pentru drepturile de explorare a trei blocuri din România. Prin utilizarea celor mai moderne tehnologii, o suprafaţă de 15.000 de kmp va fi explorată în vederea descoperirii de noi zăcăminte de ţiţei şi gaze, în următorii trei ani.

În urma licitaţiei organizate de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru concesionarea drepturilor de explorare a trei blocuri, "Petrom" a fost declarată cîştigătoare. Conform ofertei depuse, "Petrom" şi-a asumat explorarea seismică a 2700 km2, cu tehnologia 2D şi a circa 100 kmp prin tehnologia de ultimă oră 3D. În prima fază a acestui proiect, care are o durată de 3 ani, "Petrom" va fora 9 sonde de explorare. După expirarea acestei perioade, "Petrom" are opţiunea de a iniţia o altă fază de explorare, cu o durată de 3 ani, care include atît explorare seismică cît şi forarea de sonde de explorare. Cele trei blocuri, Maramureş, Giurgiu şi Roşiori au dimensiuni ce variază între 4900 şi 5300 kmp. "Aceste zone nu au fost intens explorate pînă acum iar noi considerăm că există un real potenţial pentru descoperirea unor noi rezerve de ţiţei şi gaze", a adăugat Werner Ladwein, membru al Comitetului Executiv, responsabil de activităţile de explorare şi producţie.

La începutul anului 2005 a fost adoptată o nouă strategie de explorare care are în vedere implementarea unor tehnologii moderne, respectiv introducerea studiilor seismice 3D cît şi managementul performant al operaţiunilor de foraj.

Obiectivele Petrom pînă în 2010 în segmentul de explorare şi producţie vizează stabilizarea producţiei zilnice la 210.000 bep în România, creşterea ratei de înlocuire a rezervelor la 70% şi extinderea operaţiunilor în Regiunea Caspică. Investiţiile pentru explorare şi producţie se vor ridica la 300 milioane de euro anual. Numai în activitatea de explorare se vor investi circa 100 milioane de euro pe an.

"Petrom" este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, precum şi Comercializare. Petrom are rezerve de petrol şi gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate de rafinare de 8 milioane tone şi circa 600 staţii de distribuţie carburanţi. În anul 2004 veniturile din vînzări ale Petrom au fost de 2.143 milioane Euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobînzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 28 milioane Euro. Începînd cu decembrie 2004, OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa centrală deţine 51% din acţiunile Petrom. OMV activează în domeniile Rafinare şi Marketing, Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente. Statul român deţine 40,74% din acţiunile Petrom, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,23% aparţin acţionarilor minoritari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb