Pfizer/BioNTech anunţă un vaccin împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2, în luna martie

S.B.
Miscellanea / 8 decembrie 2021

Pfizer/BioNTech anunţă un vaccin împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2, în luna martie

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţă că pregătete un vaccin adaptat variantei omicron a SARS-CoV-2, care urmează să fie gata "în martie", informează news.ro.

Alianţa farmaceutică anunţă tot miercuri că actualul său vaccin împotriva covid-19 este, de altfel, "eficient în continuare" împotriva variantei omicron a noului coronavirus - "după (vaccinarea cu) trei doze".

Alianţa vrea, cu toate acestea, să finalizeze un vaccin adaptat variantei omicron "până în martie".

Potrivit unor studii realizate de către cele două companii, "vaccinul este în continuare eficient împotriva covid-19 şi totodată împotriva variantei omicron, în cazul în care a fost administrat în trei doze".

Însă această nouă variantă a noului coronavirus "probabil că nu este suficient de neutralizată după (vaccinarea) cu două doze", apreciază ele.

"Vom continua dezvoltarea unui vaccin specific variantei omicron şi sperăm să-l facem disponibil până în martie, în cazul în care va fi necesară o adaptare", anunţă într-un comunicat cele două laboratoare farmaceutice.

Vaccinarea cu "o a treia doză furnizează un nvel de anticorpi neutralizanţi împotriva omicron similar celui observat după (vaccinarea) cu două doze" în cazul altor variante.

"Deşi (vaccinarea cu) două doze de vaccin poate oferi în continuare o protecţie împotriva bolii grave cauzate de tulpina omicron, este clar, potrivit acestor date preliminare, că protecţia este îmbunătăţită (prin vaccinarea) cu o a treia doză a vaccinului nostru", rezumă, citat în comunicat, CEO-ul Pfizer Albert Bourla.

Varianta omicron - considerată "extrem de transmisibilă" de către OMS - a fost descoperit pentru prima oară la sfârşitul lui noiembrie în Africa de Sud şi a fost depistată rapid în numeroase ţări.

Apariţia acestei noi variante a SARS-CoV-2 a creat o atmosferă de panică mai ales în Europa, care este deja prada unui al cincilea val al epidemiei, cauzat de varianta indiană (delta).

Însă această nouă varinată pare să nu crească gravitatea simptomelor, potrivit ultimelor date publicate de către Organizaţa Mondială a Sănătăţii (OMS).

Este "aproape sigur" că omicron nu cauzează cazuri mai grave decât delta, a declarat AFP consilierul Casei Albe Anthony Fauci

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. vaccinurile se fac acum la fel de repede ca o pizza .au luat-o razna total !

    1. normal... atata timp cat sunt pline de otravuri si contribuie la reducerea populatiei lumii.... nu inteleg de ce le ia asa mult!

      ar trebui de pe o zi pe alta sa apara vaccinurile!  

      Virusul nu exista iar vaccinul este apa de ploaie, din cand in cand il eticheteaza diferit ca sa faca profit. S-au hotarat sa otraveasca populatia cu ocazia sarbatorilor de iarna injectand alimentele pe baza de carne. Au pregatit si cateva sute de tone de artificii care vor raspandi substante toxice in aer. De o saptamana se dezbat ce fel de otravuri sa puna in sticlele de bere si sampanie. Se lucreaza si la alte planuri diabolice, zaharul, faina, vascul, pestele si strugurii sunt pe lista, vor fi sarbatori insangerate, Oculta vrea reducerea populatiei lumii.

    Sa si-l faca ei si sclavii cretini sau spalati pe creier! Doar ca primii nu sunt deloc de cretini, incat sa-si faca injectia mortala!

    1. Romania curand va promova vaccinarea politicienilor cu toporul! E in doza unica ! :)

      La cati prosti sunt tot niste idioti o sa fie alesi.

    Un vaccin impotriva unei variante care nu a omorat pana acum pe nimeni? Nu mai bine fac un vaccin impotriva celor care depasesc coloana la semafor sau blocheaza intersectiile?

    Deci distractia continua

    Sunteti niste lichele puse pe capatuiala.. Vaccinurile sunt apa de ploaie nu au nici o eficacitate.. Vreti numai banii guvernelor....Big pharma ne vor bolnavi ca sa scoata bani de pe noi.. Oamenii sau prins de schema si va dau flit cu vaccinurile voastre de nimic..

    1. Nu fii bland, nu fii temator. BigPharma nu se joaca cu imbolnaviri ci doreste exterminarea in cateva luni asa ca flitul trebuie dat la orice medicament. Daca careva cere un medicament trebuie declarat agent al BigPharma si linsat online. Apoi sa inchidem si spitalele si farmaciile si astea sunt tot uneltele BigPharma.

    Mai vitejilor! Voi ce lucrati? Pe la spart de seminte sau...

    De ce nu ajutati in spitale ca voluntari? Statistic, pe hartie, alb pe negru in Ro s-a murit anul trecut cum nu s-a intamplat de zeci de ani! 

    Daca aveti indoieli mergeti in cimitire si vedeti. 

    Big pharma are miliarde de oameni catre care sa vanda, azi maine si cand voi nu veti mai fi! 

    Voi sunteti din cei care nu aveti nimic si decedati acasa....  

    1. BB vine de la Bou Balbait sau de la Bou dublu? De fapt, ambele formulari te caracterizeaza, ca un idiot util al Big Pharma!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb