Philips România a anunţat azi rezultatele unui amplu studiu privind "menţinerea oraşelor locuibile", studiu care s-a desfăşurat în zonele urbane din ţara noastră. Studiul a arătat că aproximativ 4 din 10 români din mediul urban au migrat în oraşul actual în care locuiesc/muncesc. Motivele cele mai frecvente includ studii, apropierea de prieteni şi/sau familie şi căutarea unui loc de muncă mai bun. Astfel, proporţia persoanelor cu studii superioare care au migrat în mediul urban este uşor peste medie, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Migraţia în oraş începe să fie percepută ca o problemă mai ales în Bucureşti. Aproximativ 18% dintre persoanele care trăiesc în Capitală percep migraţia în zonele urbane ca o presiune majoră pentru viitor.
"În mediul global actual atât de competitiv, se preconizează că populaţia urbană a lumii va creşte la 4 miliarde până în 2020, ceea ce va pune mai multe presiuni asupra oraşelor care deja se străduiesc să facă faţă numărului actual de locuitori. În acest mediu urban în rapidă extindere, planificatorilor urbani le revine responsabilitatea de a se asigura că progresul economic este susţinut de o dezvoltare a infrastructurii pe măsură, astfel încât să se garanteze siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor", a afirmat Ilona Ciauşoiu, Country Manager Philips România.