Photon Energy demarează lucrările la a doua centrală din cadrul proiectului de energie solară

F.D.
Companii / 13 iulie 2022

Photon Energy demarează lucrările la a doua centrală din cadrul proiectului de energie solară

Photon Energy N.V. anunţă că a început construcţia celei de-a doua centrale fotovoltaice din România, care va avea o capacitate de producţie de 4,7 MWp, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, modulele solare de înaltă eficienţă cu două faţete montate pe dispozitive de urmărire solară cu un singur ax vor livra anual aproximativ 6,8 GWh de energie regenerabilă către reţeaua deţinută de Distribuţie Energie Electrică România, energie care va fi vândută pe piaţa liberă de energie, fără niciun fel de sprijin şi fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un cumpărător de energie. Noua centrală electrică este planificată să fie dată în exploatare în al patrulea trimestru al anului 2022.

"Suntem foarte încântaţi să continuăm lucrările în România, una dintre pieţele noastre cheie din Europa Centrală şi de Est, executând strategia noastră de dezvoltare, aşa cum am anunţat în Orientarea financiară din 2022", a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. "Centrala de la Aiud marchează un alt pas important în eforturile noastre de a pune în funcţiune o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la sfârşitul anului 2022. Numai aceste noi active ne vor extinde portofoliul IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp până la sfârşitul anului."

Situată în apropiere de Aiud, în judeţul Alba din România, centrala electrică se va întinde pe 6,6 hectare de teren virgin şi va fi echipată cu aproximativ 8.700 de panouri solare.

La punerea în funcţiune a acestei centrale, Compania va deţine în portofoliul său IPP şi va exploata 90 de centrale solare cu o capacitate de producţie combinată de 102,3 MWp. O capacitate combinată de 90 MWp va fi vândută ca energie electrică curată fără subvenţii direct pe piaţa de energie.

În prezent, Compania dezvoltă proiecte de centrale fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 236 MWp, dintre care 115 MWp sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Centrala va fi deţinută şi operată de Holloway Solar S.R.L., o companie înfiinţată în scop special, deţinută în întregime de Photon Energy Group.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 790 MWp pe pieţele sale cheie din Europa Centrală şi de Est şi din Australia, inclusiv 236 MWp în România. Se preconizează că restul proiectului de dezvoltare din România va fi construit şi pus dat în exploatare în 2023 şi 2024 şi, prin urmare, piaţa românească va contribui în mod semnificativ la obiectivul companiei de a-şi extinde portofoliul IPP la cel puţin 600 MWp la nivel global până la sfârşitul anului 2024.

Pe baza previziunilor privind preţul energiei pentru restul anului 2022, Compania îşi confirmă din nou orientările financiare de creştere a veniturilor consolidate în 2022 la 65,0 milioane euro de la 36,4 milioane euro în 2021, reprezentând o creştere de 78,8% faţă de anul anterior, conducând la o creştere a EBITDA la 18,0 milioane euro, de la 9,6 milioane euro în 2021 (+87,8% faţă de anul anterior).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb