Photon Energy pune bazele primului proiect solar de 32 MWp din ţara noatră ce va fi construit în acest an

G.D.
Companii / 20 iunie 2022

Photon Energy pune bazele primului proiect solar de 32 MWp din ţara noatră ce va fi construit în acest an

Photon Energy N.V. (WSE şi PSE: PEN, FSX: A1T9KW) ("Photon Energy Group" sau "Compania") anunţă că a demarat construcţia primei centrale electrice fotovoltaice din România, cu o capacitate de producţie de 5,7 MWp, conform unui comunicat remis redacţiei. Modulele solare cu două faţete şi eficienţă ridicată montate pe trackere cu o singură axă vor introduce anual în reţeaua Enel E-Distribuţie Banat aproximativ 8,7 GWh de energie din surse regenerabile, care va fi vândută pe piaţa de energie, adică, fără susţinerea unui contract bilateral pe termen lung, liber negociat, cu un cumpărător. Noua centrală electrică urmează să demareze exploatarea în trimestrul IV din 2023.

"Suntem foarte bucuroşi că am demarat prima centrală electrică din România, una dintre principalele pieţe din Europa Centrală şi de Est, implementând strategia de creştere anunţată în Raportul financiar pentru 2022", a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. "Centrala electrică marchează un pas important în eforturile noastre de creştere a portofoliului IPP, fiind un adevărat reper pentru Photon Energy pe piaţa de energie din surse regenerabile din România, unde avem în plan să punem în funcţiune 32 MWp până la sfârşitul anului 2022. Numai noile active din România vor extinde portofoliul IPP la peste 120 MWp până la sfârşitul anului".

Potrivit sursei citate, este amplasată în apropierea localităţii Şiria în judeţul Arad, România, iar centrala electrică va acoperi 9,3 ha de teren arabil şi va include 10 600 de panouri solare.

La darea în exploatare, compania va deţine şi exploata 89 de centrale electrice solare, cu o capacitate combinată de 97,6 MWp în portofoliul său de producător independent de energie electrică (IPP). Peste 80 MWp din această capacitate va fi vândută ca energie electrică curată, fără subvenţii, pe piaţa de energie.

Centrala electrică va fi deţinută şi operată de Siria Solar SRL, o companie înfiinţată în scop special, deţinută în întregime de Photon Energy Group, subliniază sursa citată.

În acest moment, compania dezvoltă proiecte fotovoltaice de mare utilitate, cu o capacitate combinată de peste 790 MWp pe pieţele sale principale din Europa Centrală şi de Est şi Australia, inclusiv 235 MWp în România. Următoarele proiecte de dezvoltare planificate urmează să fie construite şi date în exploatare în 2023 şi 2024, iar piaţa din România va contribui semnificativ la obiectivul companiei de extindere a portofoliului său IPP la cel puţin 600 MWp la nivel global până la sfârşitul anului 2024.

Luând în considerare creşterea preţurilor energiei electrice şi faptul că peste 80% din centralele electrice ale companiei vând energie electrică la preţul pieţei, compania a raportat venituri record din producţia de energie electrică de 3,647 mil EUR în luna mai, reprezentând o creştere de 69,8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pe baza estimărilor privind preţurile energiei electrice pentru restul anului 2022, compania reconfirmă raportul financiar pentru veniturile consolidate în 2022 o creştere de până la 65,0 mil EUR de la 36,4 mil EUR în 2021, reprezentând o creştere de 78,8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ceea ce duce la o creştere a EBITDA de 18,0 mil 9,6 mil EUR în 2021 (creştere anuală de +87,8%), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb