PIAROM:  "Autorităţile române nu discută, nu aprobă nicio măsură în domeniul energiei"

C.P
Ziarul BURSA #Materii Prime / 3 martie 2017

Patronatul Investitorilor Autohtoni ( PIAROM) consideră deosebit de gravă lipsa prelungită, din 2016 în 2017, a deciziilor importante

necesare să fie adoptate în domeniul energiei.

PIAROM susţine într-un comunicat de presă: "Într-o perioadă în care la nivel UE se dezbate «pachetul de iarnă» ce conţine măsuri vizând întărirea pieţei energetice europene, într-o perioadă în care politica energetică a UE este încălcată de anunţatul proiect North Strem 2 s.a., autorităţile române nu discută, nu aprobă nicio măsură în domeniul energiei".

PIAROM apreciază că anul 2016 a favorizat, prin lipsa de măsuri pertinente, deriva sistemului energetic, neasigurarea căldurii pentru cea mai mare parte a populaţiei României, cerută investitorilor, totul finalizat cu promovarea la finalul lunii decembrie 2016 a unei aşa

numite Strategii Energetice, nerealiste şi reprezentând doar un exerciţiu de "modelare", costisitor şi inutil prin prisma rezultatelor.

PIAROM cerem public, de ani de zile, o Strategie Energetică care să ţină cont de posibilitatea valorificării ambiţioase a resurselor de biomasă,îndeosebi în domeniul producerii din resurse locale, a energiei termice ce ar permite creşterea confortului întregii populaţii, crearea de resurse termice ieftine necesare micii industrii locale, generatoare de locuri de muncă în activităţi neagricole, respectiv realizarea devenituri din astfel de activităţi.

Comunicatul mai spune: "Contrar PNAER 2010 şi Planului de utilizare biomasă 2010, documente legale aprobate de guvernele României, programul Casa Verde a inclus spre finanţare în 2016 doar tehnologii din import, pompe de căldură şi panouri solare, ignorând toate observaţiile venite din mediul de afaceri, inclusiv cele formulate public şi în scris de PIAROM.

Lista nerealizărilor majore din domeniul energetic este lungă, atestând fie un proces «dirijat» de lipsa de decizie, fie adoptarea de decizii

partizane, aşa cum este propunerea de lege vizând utilizarea biomasei, biogazului şi apei geotermale, aflat în dezbatere la Camera

Deputaţilor din 2016 şi care favorizează excesiv şi nejustificat producerea de energie electrică prin utilizarea biogazului. În documentul menţionat, fără nicio justificare, biomasa este exclusă în a fi promovată ca sursă de căldură pentru populaţie".

PIAROM cere guvernului şi parlamentului să dea importanţa cuvenită problemelor din domeniul energiei în iarna 2016/2017..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb