Piaţa acoperişurilor va experimenta o creştere semnificativă până în 2024

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 5 decembrie 2019

Piaţa acoperişurilor va experimenta o creştere semnificativă până în 2024

Caracterizată printr-un număr important de jucători cheie, piaţa globală a acoperişurilor este extrem de fragmentată şi competitivă.

Specialiştii spun că, pentru a-şi menţine cota de piaţă, jucătorii de top sunt angajaţi agresiv în cercetare şi dezvoltare, urmărind să lanseze materiale noi pentru acoperişuri, care sunt mai solide şi mai ieftine. Dezvoltarea de acoperişuri verzi şi solare este obiectivul jucătorilor de top, care vor să satisfacă nevoile de conservare a mediului şi a energiei, potrivit spacemarketnow.com.

Mai mult, pe o piaţă intens concurenţială, jucătorii caută strategii alternative de creştere. Unii dintre aceştia sunt angajaţi în producerea de materii prime, precum şi a materialului pentru acoperişuri, care va fi integrat în lanţul valoric de fabricaţie. Acest lucru ajută jucătorii să controleze calitatea şi costurile, ceea ce aduce un plus avantajului competitiv.

Susţinerea acordată de mai multe guverne companiilor care se străduiesc să ofere soluţii de acoperişuri curate şi verzi va atrage, probabil, noi jucători pe piaţă, iar concurenţa să se intensifice în viitor.

Conform estimărilor unui studiu realizat de Transparency Market Research (TMR), piaţa globală a acoperişurilor va afişa o creştere agregată (CAGR) de 6,5% între 2017 şi 2024. În creştere cu un asemenea ritm, piaţa evaluată la peste 80 de miliarde de dolari în 2017 va ajunge la 124,50 miliarde de dolari în 2024.

Analiza arată că acoperişurile bituminoase reprezintă aproape 50% din piaţa totală a acoperişurilor. Cota lor mare de piaţă este generată de costurile reduse, de instalarea uşoară şi durabilitatea îndelungată.

Studiul anticipează că sectorul rezidenţial va avea o parte semnificativă în piaţa acoperişurilor.Cu toate acestea, segmentul non-rezidenţial este segmentul principal al solicitărilor pe piaţa de profil, datorită creşterii construcţiilor de clădiri comerciale şi hoteluri atât în ţările dezvoltate, cât şi în ţările în curs de dezvoltare.

Analiza arată că regiunea Asia Pacific generează cele mai importante venituri pe piaţa acoperişurilor datorită creşterii masive a activităţilor de construcţii.

Impulsul major al pieţei acoperişurilor este creşterea sectorului construcţiilor la nivel mondial. Ţările în curs de dezvoltare din Asia Pacific, America Latină şi Africa, aflate într-o industrializare şi urbanizare rapidă oferă oportunităţi ample pentru creşterea pieţei de acoperişuri.

Construcţia de clădiri comerciale, precum multiplexuri şi arcade pentru mall-uri, serveşte, de asemenea, la stimularea pieţei acoperişurilor.Mai mult, proiectele rezidenţiale ale guvernelor din ţările în curs de dezvoltare, menite să satisfacă nevoia de locuinţe, aduc beneficii şi pe piaţa acoperişurilor.

Ţările dezvoltate din America de Nord şi Europa stimulează, de asemenea, piaţa acoperişurilor. Iniţiativele pentru construcţia de clădiri verzi generează cerere pentru materiale destinate acoperişurilor. Totodată, iniţiativele de conservare a energiei care conduc la renovarea clădirilor vechi implică înlocuirea acoperişurilor vechi cu altele noi, ceea ce stimulează piaţa acoperişurilor din ţările dezvoltate.

Extinderea pieţei de acoperişuri este limitată de creşterea costului de producţie a materialului pentru acoperişuri. Cu toate acestea, tehnicile avansate de producţie a materialelor vor genera în viitor economii importante, astfel că este posibil sca aceste evoluţii să ofere numeroase oportunităţi de creştere pentru jucătorii de pe piaţa acoperişurilor.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb