Piaţa clădirilor inteligente din Europa se va apropia de 19 miliarde de dolari în 2030

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 octombrie 2023

Piaţa clădirilor inteligente din Europa se va apropia de 19 miliarde de dolari în 2030

Dimensiunea pieţei globale a clădirilor inteligente din Europa va ajunge la 18,59 miliarde de dolari în 2030, de la 4,40 miliarde de dolari în 2022, respectiv 5,27 miliarde de dolari în 2023, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 19,7%, conform unui raport realizat de Fortune Business Insights, preluat de globenewswire.com

Sursa citată menţionează că această creştere a pieţei de profil este alimentată de preocupările crescânde legate de intimitate şi siguranţă, care au generat o cerere din ce în ce mai mare de dispozitive inteligente de securitate. Cererea a venit pe fondul creşterii numărului de infracţiuni precum spargerea şi furtul în proprietăţi comerciale sau rezidenţiale. Adoptarea extinsă a sistemelor de control al accesului (sisteme de securitate) a stimulat expansiunea pieţei clădirilor inteligente, confom raportului citat, care aminteşte că marii furnizori de soluţii pentru piaţa europeană a clădirilor inteligente sunt: Novoferm GmbH (Germania), Bosch GmbH (Germania), GEZE GmbH (Germania), Johnson Controls (Irlanda), Hormann (Germania), Schuco International (Germania), ZKTeco Europe S.L. (Spania), Dormakaba (Elveţia), SALTO (Spania), SimonsVoss (Germania), Schneider Electric (Franţa), ABB (Elveţia), Honeywell International Inc. (SUA).

Fortune Business Insights subliniază că unul dintre factorii cheie care susţin creşterea pieţei clădirilor inteligente din Europa este adoptarea din ce în ce mai mare a sistemelor securizate de control al accesului în industria ospitalităţii. Tehnologia în cauză este adoptată pentru managementul şi activităţile hoteliere, în vederea reducerii costurilor şi a eficientizării proceselor operaţionale.

Cu toate acestea, notează sursa citată, expansiunea industriei de profil ar putea fi limitată de preţurile ridicate ale sistemelor inteligente de închidere a uşilor şi de problemele tehnice asociate.

Germania - lider pe piaţa clădirilor inteligente din Europa, datorită investiţiilor în tehnologia digitală

Germania deţine cota majoritară pe piaţa clădirilor inteligente din Europa, potrivit Fortune Business Insights, care aminteşte că expansiunea din această ţară este impulsionată de investiţiile tot mai mari ale companiilor în tehnologie digitală pentru construirea de platforme autohtone.

Conform estimărilor din raport, şi piaţa din Marea Britanie se va extinde într-un ritm semnificativ în perioada 2023-2030, iar creşterea va fi stimulată de implementarea la scară tot mai mare a soluţiilor inteligente în clădiri.

Fortune Business Insights mai arată că principalii jucători de pe piaţa analizată se implică în alianţe, parteneriate şi acorduri de fuziune pentru a-şi consolida poziţia. În plus, multe companii din domeniu se concentrează pe activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru lansarea de noi produse.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb