DRAFTUL SCRISORII DE INTENŢIE CONVENITĂ CU FMI Listări cu întârziere

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2013

Listări cu întârziere

Oferta Romgaz, în octombrie

Hidroelectrica, după insolvenţă, pe bursă

CE Hunedoara, posibil în insolvenţă

Guvernul va lista 15% din acţiunile Romgaz până la sfârşitul lunii octombrie, cu o întârziere de şapte luni faţă de termenul asumat iniţial, şi încă 10% din acţiunile Hidroelectrica imediat ce compania iese din insolvenţă, iar CE Hunedoara va intra în insolvenţă dacă nu va putea fi vândută.

Până la jumătatea lunii martie, Guvernul va emite un act normativ pentru pregătirea procedurii de listare a titlurilor Hidroelectrica, relevă scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, citată de Mediafax.

Acţiunile Romgaz vor fi listate după ce un consultant va evalua rezervele de gaze ale companiei. Evaluarea companiei va fi încheiată până la sfârşitul lunii iunie.

La Romgaz şi Hidroelectrica vor fi instalaţi şi manageri privaţi până la sfârşitul lunii martie.

CE Oltenia va fi vândut unui investitor strategic

Complexul energetic Oltenia va fi vândut unui investitor strategic după ce, într-o primă fază, un pachet de 15% din acţiuni va fi listat pe Bursă, până la sfârşitul lunii octombrie. Pentru această procedură, Guvernul va angaja până la jumătatea lunii aprilie un consultant pentru listarea pachetului de 15% şi vânzarea, la scurt timp după această operaţiune, a unui alt pachet de 50% din titluri către investitorul strategic. Şi la CE Oltenia va fi numit un manager privat până la finele lunii martie.

Decizia de privatizare a Complexului energetic Hunedoara va fi adoptată până la finele lunii februarie, iar în martie va fi angajat un consultant care să asigure vânzarea companiei imediat după preluarea activelor viabile de la CN Huilei.

Dacă nu va exista însă niciun investitor interesat, CE Hunedoara va intra în insolvenţă, relevă scrisoarea FMI.

Complexul Energetic Hunedoara este format prin prin fuziunea termocentralelor Mintia şi Paroşeni cu patru mine de cărbune din Compania Naţională a Huilei.

Până la sfârşitul lunii martie va fi angajat un consultant şi pentru listarea a 10% din acţiunile Nuclearelectrica. Prospectul de vânzare va fi publicat la jumătatea lunii mai, iar oferta va fi încheiată la sfârşitul lunii mai.

Participaţia majoritară deţinută de stat la filiale Electrica va fi cedată până la sfârşitul lunii noiembrie. Pentru această operaţiune, Guvernul va angaja un consultant până la finele lunii aprilie.

În scrisoarea FMI se face referire şi la "lichidarea" Termoelectrica şi CN Huilei, în perioada imediat următoare, companii ale căror active viabile sunt transferate, conform înţelegerilor anterioare cu Fondul, către alte societăţi.

Manageri privaţi vor fi aduşi şi la CFR Marfă şi CFR Călători (până la sfârşitul lunii februarie), la CFR Telecom, CFR Electrificare şi Metrorex (până la sfârşitul lunii martie).

Pentru fuziunea dintre RADET şi Elcen va fi angajat un consultant care să evalueze în ce măsură această operaţiune va conduce la o mai bună performanţă operaţională.

Oferta publică pentru privatizarea a 15% din Transgaz, până la mijlocul lunii aprilie

Oferta publică pentru privatizarea a 15% din acţiunile Transgaz (TGN) va fi lansată până la mijlocul lunii aprilie, după ce în luna martie Guvernul va depune documentele necesare la CNVM şi va angaja management privat, potrivit documentului citat.

Transgaz, operatorul reţelei naţionale de transport al gazelor naturale, este controlat în proporţie de 73,5% de stat, prin Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea are o participaţie de 14,98%, iar mai mulţi acţionari cumulează 11,5% din titlurile companiei.

Consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), BT Securities şi firma cehă de brokeraj Wood& Co, a fost desemnat încă de anul trecut pentru intermedierea ofertei.

Prospectul preliminar ofertei publice secundare a Transgaz a fost depus în septembrie la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb