Piaţa de real estate din România se deschide către investiorii ucraineni prin agenţia New City Romania

G.D.
Miscellanea / 27 octombrie 2022

Piaţa de real estate din România se deschide către investiorii ucraineni prin agenţia New City Romania

Luna martie a acestui an a schimbat planurile întregii lumi dar, mai cu seamă, ale poporului ucrainean. Potrivit Poliţiei de Frontieră, peste 2 milioane de cetăţeni ucraineni au trecut graniţa cu România. Mare parte dintre ei se adăpostesc aici pe perioada conflictului însă, la fel de mulţi au luat decizia de a rămâne definitiv în ţara noastră, conform unui comunicat remis redacţiei. Sute de mii de ucraineni au închiriat imobile la începutul primăverii iar acum încep să investească în real estate, piaţă care în România are un randaent anual de 5-6%, printre cele mai profitabile din Europa.

Potrivit sursei citate, New City Romania este prima agenţie imobiliară româno-ucraineană care activează pe piaţa din România şi colaborează cu ansambluri rezidenţiale precum Cosmopolis, Greenfield, Aqua City, City Point, Luxuria Residence, Nusco City, Win Herăstrău, Up-Site, City Gardens, Confort Nord, Herăstrău Boutique, My Corbeanca, New Point, Onix Park, Elements by the Lake sau Avangarde Forest.

"În această vară, văzând că războiul este departe de a se încheia, am luat decizia de a intra pe piaţa imobiliară din România datorită cererii din partea investitorilor ucraineni care au vrut să îşi securizeze capitalul deţinut. Ucrainenii care investesc în România sunt de trei tipuri. În primul rând, sunt cei care caută apartamente pentru că îşi doresc să rămână aici, dispun de un buget de 60-70 mii euro din care cumpără studiouri sau apartamente cu un dormitor. Pe de altă parte, îi avem pe cei care au bani economisiţi şi caută să genereze venituri pasive din cumpărarea şi închirierea unor apartamente cu 2 sau 3 camere. În plus, al treilea tip de investitori caută apartamente între 90 - 140 mii euro pentru care plătesc un TVA de 5% anul acesta şi pe care să le revândă în viitor, pentru că, odată cu modificarea TVA-ului, va creşte şi preţul apartamentului", spune Denys Sedakov, partener New City Romania.

Cumpărătorii ucraineni au între 30 şi 70 de ani. Cei mai mulţi au deja copiii sau nepoţii în România şi îşi doresc să le asigure stabilitate. De asemenea, unii dintre ei lucrează remote ori şi-au găsit deja job-uri aici şi nu vor să mai trăiască în chirie.

"Sunt multe situaţii complicate pe care le-am întâlnit. Multe femei vor să rămână împreună cu familiile lor în Ucraina, nu vor să se mute, însă bărbaţii insistă să plece într-un loc sigur, adică în România. Alţi ucraineni ne sună din alte state europene spunând că vor să se stabilească în România pentru că este mai aproape de casa lor, condiţiile de vânzare sunt mult mai bune şi, chiar în ideea că se va termina războiul, perioada reconstrucţiei ţării va fi oricum una de durată şi preferă să fie aproape. În general, actele de vânzare-cumpărare le fac soţiile, care sunt deja aici", povesteşte Dumitru Mocanu, partener New City Romania.

Principalele motive care atrag investitorii ucraineni sunt preţurile asemănătoare cu cele din Ucraina, din perioada pre-război; condiţiile uşoare pentru ucraineni în ceea ce priveşte obţinerea unui permis de şedere temporară şi deschiderea conturilor bancare; fiabilitatea ridicată a investiţiilor spre deosebire de cea ucraineană, la cumpărarea unei proprietăţi în rate; distanţa de la Kiev la Bucureşti este de aproximativ 1.000 km.

New City Romania a fost fondată de Denys Sedakov şi Dumitru Mocanu, care s-au cunoscut în perioada în care comunităţile din România ajutau refugiaţii de război. Partenerul ucrainean are 27 de ani de experienţă în vânzarea de bunuri imobiliare, dintre care ultimii 8 ani au fost în vânzarea de complexe rezidenţiale noi şi spaţii comerciale (site-ul companiei ucrainene este ncd.com.ua). Volumul vânzărilor în Ucraina, pentru 2021, este de peste 42 de milioane de euro. Partenerul român are 15 ani de experienţă în marketing şi vânzări pe pieţele locale şi internaţionale, consultanţă şi management, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cand avea randament 20% 30% 10% nu mai era profitabila din europa?

    acum cu cap rate compresat e profitabila? 

    s c cret 

    intrebare: ce zice levierul acum in piata dar ce o sa zica in 2023 dar in 2024?

    Are randament Negativ grav in raport cu fluxul generat in piata! 

    Cineva va sugrumoa cererea si productia in urmatorii ani! 

    Fortand buzunarul oamenilor! 

    Oricum nu mai vorbim ca ce prezentati dumenavoastra in postare e randament real negativ si randament real pozitiv pentru banci doar daca se dau avansuri mari; unde stim ca avansurile cerut acum sunt de 25-35-40% in unele cazuri ... cum se cerea si prin 2005-2006!! se forteaza mana si se forteaza elasticitatea "randamentelor de flux din piata locala" in raport cuputerea de generare fluxuri locale - nu importate. 

    america mai are o cocoasa mica de facut in 2023 si pe urma pravale... 2024 o sa fie cadere libera ... in termeni reali... poate si nominali. oricum realul da de pamant deja cu imobiliarele.... agentiile de brokeraj ies pe tusa in cascada... imobiliaristii incep sa faca fomita si cu beri in bot la ora de pranz; unii nici nu am mai schimbat gemurile de la agentii sparte; altii nici nu au mai facut curat; altii nici nu se deranjeaza pe inflatia asta sa schimbe vestimentatiile zdrentuite. = imobiliarele duduie! = pe "naiba" 

    de migratia din ucraina am anuntat cu mult inainte de incepere razboi; am si spus doar fluxul de migratie are sa mai catapulteze bula si asa este in timp ce volumul real se prabuseste de cerere solvabila organica bancabila = criza la orizont!!! 

    s c cret 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb