Piaţa "Domenii" din Bucureşti controlată de comisarii ANPC

I.A.
Miscellanea / 13 septembrie 2019

Piaţa "Domenii" din Bucureşti controlată de comisarii ANPC

În data de 10 septembrie 2019, comisari din cadrul CRPCR Bucureşti-Ilfov au efectuat un numar de 19 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în Piaţa "Domenii", din Bucuresti, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Horia-Miron Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a declarat: "De la preluarea mandatului de Preşedinte ANPC, am afirmat că prioritatea noastră este consumatorul. Consider că indiferent de posibilităţile financiare ale acestuia, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor are datoria să supravegheze piaţa pentru ca fiecare operator economic să respecte legislaţia din domeniu şi mai ales interesele consumatorilor".

Acţiunile de control efectuate au vizat verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea: articolelor textile şi de încălţăminte, a produselor cosmetice şi a produselor alimentare.

De asemenea s-au efectuat verificări la unităţile de alimentaţie publică din incinta pieţei iar pentru deficientele constatate au fost aplicate 15 amenzi contravenţionale în cuantum de 172.000 lei şi 4 avertismente.

În urma verificărilor au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului 302 kg produse alimentare, în valoare de 12.314 lei, care nu erau însoţite de documente de provenienţă, nu erau depozitate la temperatura impusă de către producător, nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare sau aveau data limită de consum depaşită. De asemenea, s-a propus măsura complementară de închidere, pe o perioadă de până la 6 luni, pentru o unitate de alimentaţie publică şi, pentru un număr de patru unităţi, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului.

Comisarii ANPC au anunţat că principalele deficienţe constatate au fost - la produse nealimentare - 956 produse textile şi articole de încălţăminte, poşete, portofele şi produse cosmetice, în valoare de 57.568 lei, la care s-au constatat deficienţe de informare a consumatorilor, respectiv: lipsa traducerii în limba română a elementelor de caracterizare, lipsa etichetei de produs în care să se menţioneze denumirea produsului, compoziţia fibroasă, instrucţiuni de utilizare, dimensiuni, denumire producător, eventuale contraindicaţii, respectiv lipsa pictogramelor la articolele de încălţăminte şi a avertismentelor de siguranţă pentru produsele cosmetice.

La produsele alimentare au fost identificate, la comercializare, diferite specii de peşte congelat, preambalat şi vrac cu arsuri de congelare şi acumulare cantitativă de gheaţă în ambalaj, preparate de carne şi carne pasăre neetichetate în totalitate şi fără documente de provenienţă, legume şi fructe cu modificări oraganoleptice şi neconcordante între denumirea produsului inscriptionată pe eticheta producatorului şi cea inscriptionată pe eticheta de preţ, untură de gâscă preambalată fără elemente de identificare traduse în limba română, măsline vrac fără informarea consumatorilor la locul de vânzare cu privire la metoda de innegrire.

La prestarea serviciilor de alimentaţie publică, la cei 7 operatori economici care prestau servicii de alimentaţie publică, s-a constatat, că prin serviciile oferite, puteau pune în pericol sănătatea consumatorilor, întrucât produsele folosite în procesul tehnologic de preparare a produselor culinare nu erau sigure deoarece nu erau însoţite de etichete de produs care să conţină principalele elemente de identificare şi caracterizare. S-a constatat existenta în spaţiul de depozitare, a unor produse cu data limita de consum depaşită. De asemenea, în spaţiul de preparare se utiliza un cântar fără verificare metrologică, nu erau respectate condiţiile de vecinătate impuse de legislaţia sanitară în vigoare, în spaţiul de servire erau depozitate produse de patiserie-cofetarie neprotejate. Au fost gasite la comercializare preparate culinare neetichetate în totalitate, graficele de temperatură şi graficului pentru schimbarea uleiului lipseau, erau utilizate vase cu emailul depreciat şi utilaje neigienizate.

În spaţiul de depozitare au fost găsite materii prime cu elementele de identificare, inscripţionate pe eticheta de produs, netraduse în limba română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb