Piaţa IT&C va depăşi şapte miliarde euro în 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 aprilie 2008

Piaţa IT&C a fost de 5,12 miliarde de euro în 2007 şi va depăşi şapte miliarde euro în anul 2008, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Károly Borbély.

Potrivit ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Károly Borbély, contribuţia sectorului IT la Produsul Intern Brut (PIB) al României a fost de 7% pentru anul 2007, estimând că acest procent va depăşi 10% în anul 2008.

"Obiectivele pentru anul 2008 privind piaţa de IT&C din România sunt întărirea competitivităţii în economia românească, încurajând uzul sau folosinţa tehnologiei de informaţie de ultimă oră şi creşterea administrarii instituţiilor publice către un sistem IT&C coerent, bine implementat de către autorităţile de reglementare în domeniu.România a făcut progrese semnificative privind legislaţia în domeniul comunicaţiilor şi implementarea serviciilor de comunicaţii. Câteva exemple sunt: îmbunătăţirea serviciilor de broadband, dezvoltarea serviciilor de televiziune digitală care se va lansa în curând şi implementarea serviciului Broadband Wireless Acces (BWA)", a declarat ministrul Károly Borbély în cadrul evenimentului "Forumul de Cooperare Româno-Israelian în domeniul IT&C",

Referitor la implementarea tehnologiei WiMAX, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei va finaliza procesul de acordare a licenţelor în cel mai scurt timp posibil, pentru a pune la dispoziţia populaţiei primele două reţele WiMAX până la sfârşitul acestui an.

"În 2008 vom introduce pentru prima dată în România servicii de tip WiMAX. Expertiza companiilor israeliene furnizoare de echipamente WiMAX este cunoscută în toată lumea şi poate constitui un punct important de cooperare dintre ţările noastre anul acesta", a mai spus ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb