Piaţa noastră imobiliară, "supraîncălzită" de banii pompaţi din zonele cu recesiune

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 februarie 2008

După presiunea investiţională urmează re-aşezarea preţurilor

Varianta prăbuşirii pieţei noastre imobiliare a fost oficializată, recent, de mai mulţi analişti din diverse sectoare ale economiei. Chiar şi Dinu Patriciu, preşedintele "Rompetrol", a ţinut să-şi spună opinia pe această temă. Profesorul de gestiune imobiliară, Artur Silvestri, susţine că majoritatea scenariilor colportate public nu ţin seama de nenumăratele variante aflate la dis­poziţia băncilor, care încearcă din răsputeri să se protejeze de pierderile masive.

Domnia sa susţine că, într-adevăr, acum are loc o "supraîncălzire a pieţei", care va conduce la o criză. Dar aceasta va apărea atunci când profiturile plasamentelor imobiliare nu vor mai fi satisfăcătoare la noi, iar investitorii îşi vor muta afacerile imobiliare în alte colţuri ale lumii.

Profesorul Silvestri a explicat: "Scenariul de prăbuşire are foarte multe nuanţe de care trebuie să fim conştienţi în încercarea de a combate recesiunea. Precum se ştie, atunci când cad bursele, creşte imobiliarul. Când nu se mai câştigă bine în ţările dezvoltate, capitalurile migrează pe pieţe emergente, care sunt deschise şi lacome de bani. Aceste pieţe oferă profit de compensaţie care poate contribui la redresarea pieţelor mature".

Astfel, cei care mizează pe salvarea prin pieţe emergente, ca şi colonialistul britanic de odinioară, care se baza pe averile dobândite în Indii, ştiu mai bine de unde obţin cel mai mare profit din afaceri imobiliare. Artur Silvestri afirmă că tocmai acest lucru va intensifica, o perioadă, "pârjolul" de pe piaţa noastră. România este considerată, de mai bine de doi ani, ca un El-Dorado imobiliar, unde se pot obţine profituri uriaşe, chiar şi de 400%, numai din simpla achiziţie de terenuri şi locuinţe şi revânzarea lor în termen scurt, fără niciun efort investiţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb