PIAŢA OBLIGAŢIUNILOR Finanţele fac un pas în spate şi lasă Primăria în reflectoarele investitorilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2015

Finanţele fac un pas în spate şi lasă Primăria în reflectoarele investitorilor

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să atragă mai puţini bani de pe piaţa locală prin vânzarea de obligaţiuni în aprilie, pentru a permite Primăriei Bucureşti să vândă obligaţiuni municipale în valoare de până la 500 de milioane de euro, a declarat Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei.

"Calendarul din aprilie este mai lejer, pentru a putea cuprinde o emisiune de obligaţiuni municipale a Primăriei Bucureşti şi pentru că am devansat emisiunile din primul trimestru, înregistrând, totodată, excedent bugetar", a declarat Nanu pentru Bloomberg.

Fitch Ratings a confirmat, recent, ratingurile Primăriei Bucureşti la BBB- pentru datoriile pe termen lung în valută, BBB pentru datoriile pe termen lung în moneda locală şi la F3 în cazul datoriilor pe termen scurt în valută.

Primăria Capitalei trebuie să refinanţeze obligaţiuni de 500 de milioane de euro din 2005 şi a anunţat că intenţionează să facă acest lucru prin emiterea de obligaţiuni în monedă locală, care ar reduce şi riscul valutar.

Primăria a angajat Raiffeisen Bank, Nomura International şi BT Securities pentru a administra vânzarea de obligaţiuni denominate în lei pe piaţa românească.

În 2005, Primăria Municipiului Bucureşti s-a împrumutat cu 500 milioane euro de pe pieţele externe pentru a construi pasajul suprateran Basarab, pentru achiziţia de tramvaie noi şi pentru reabilitarea infrastructurii urbane. La momentul emisiunii, Primăria Bucureşti a obţinut cel mai bun randament al unei autorităţi locale din România şi chiar sub randamentul de la acea vreme pentru titlurile suverane.

Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute în aprilie 2,725 miliarde de lei, două treimi din media lunară din primul trimestru din 2015 şi cea mai mică sumă planificată de peste un an.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb