PÎCCJ: "Rompetrol Rafinare", trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

Jose Fierro
Anticorupţie / 14 decembrie 2016

"Rompetrol Rafinare", trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

Companiile "Rompetrol Rafinare" şi "Rominserv", dar şi patru angajaţi ai celei din urmă au fost trimişi în judecată pentru următoarele fapte: culpă, vătămare corporală din culpă, poluare accidentală şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Trimiterea în judecată are loc în contextul exploziei ce s-a petrecut în incinta Rafinăriei Petromidia Năvodari pe data de 22 august 2016. În urma accidentului a rezultat decesul a două persoane şi vătămarea corporală a altor două, toate angajate la "Rominserv". Angajaţii efectuau lucrări de reparaţii la o conductă aparţinând "Rompetrol Rafinare". Aceasta transporta distilat de vid, produs rezultat prin încălzirea ţiţeiului la o temperatura cuprinsă între 360-380 grade Celsius.

În urma exploziei, s-a produs un incendiu pentru stingerea căruia au intervenit operatorii Rafinăriei Rompetrol, pompierii civili angajaţi ai GSS (companie în cadrul grupului Rompetrol), dar şi pompierii militari din cadrul ISU Dobrogea.

În cursul urmăririi penale s-a stabilit că, din cauza nesupravegherii lucrărilor, a funcţionării instalaţiilor, echipamentelor tehnologice şi de tratare şi neutralizare menţionate în prevederile acordului de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, s-a produs un fenomen de poluare accidentală a aerului din zonă, se regăseşte în comunicatul PÎCCJ

Anchetatorii au subliniat că atât cele două societăţi comerciale, cât şi celelalte patru persoane fizice inculpate nu au luat măsurile necesare de securitate şi sănătate în muncă, împrejurare ce a condus la producerea exploziei ce a cauzat moartea şi rănirea a patru persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb