Pieţele din România se digitalizează

G.D.
Companii / 6 aprilie 2023

Pieţele din România se digitalizează

Pieţele agroalimentare din România vin şi mai aproape de producătorii locali şi de cumpărători, prin proiecte de modernizare şi digitalizare, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu ocazia ȋmplinirii a 10 ani de la ȋnfiinţare, Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) a lansat o platformă online, unde vor fi publicate, periodic, toate informaţiile necesare pentru închirierea/rezervarea spaţiului de vânzare din toate entităţile membre. Ȋn acelaşi timp, proiectul ,,Plata cu cardul la piaţă" va fi extins, iar cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor, prin scanarea codurilor QR de pe standuri.

,,Ȋn ultimul deceniu, am promovat produsele şi producătorii locali, am contribuit la soluţii legislative utile şi la programe pentru sprijinirea producătorilor români. Obiectivul nostru principal rămâne acela de a facilita accesul societăţii la produse autohtone, proaspete, ȋn condiţii avantajoase atât pentru cumpărători, cât şi pentru producători. Pentru aceasta, am gândit o serie de proiecte precum: crearea unei platforme unde producătorii vor găsi informaţii despre modalitatea de ȋnchiriere a spaţiilor de vânzare ȋn pieţe, amplasarea de coduri QR pe standuri, cu ajutorul cărora cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor şi extinderea plăţilor cu cardul, ȋn mai multe locaţii", a declarat Teodor Ioan Birţ, preşedintele AAPR.

Potrivit sursei citate, AAPR a creat o platformă online unde, deocamdată, sunt publicate toate datele de contact ale entităţilor membre, iar începând cu luna mai, vor fi publicate, periodic, toate informaţiile necesare pentru închirierea/rezervarea spaţiului de vânzare.

,,Nu există loc ȋn România ȋn care să fi dormit o noapte, să fi zăbovit câteva ore, şi apoi, dimineaţă, la prima oră, să nu fiu ȋn piaţă, să văd, să cumpăr produse locale. E un gest de respect faţă de munca oamenilor, chiar dacă mi-a trebuit sau nu ceva. Hrana zilnică se găseşte la piaţă, oferta e diversificată, curată, produsele cu lacrima muncii, cu dragoste faţă de semeni şi respect faţă de cumpărător. Piaţa e locul nostru, interacţiunea, dulceaţa de comunicare umană, minunată, nu o găsiţi ȋn alta parte ȋn afară de pieţe. Felicit AAPR pentru prima decadă din viaţa lungă pe care v-o doresc, mulţi ani şi rezultate pe măsură!", a spus Petre Daea, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prezent la evenimentul aniversar AAPR.

,,Au trecut opt ani de la primul POS instalat ȋntr-o piaţă din Bucureşti. A fost un pariu, recunoaşterea unei nevoi, cu o tehnologie care nu era foarte bine adaptată la momentul respectiv, dar care a determinat o schimbare. Am demonstrat că se poate şi că toată lumea trebuie să aiba aceleaşi oportunităţi atunci când vorbim despre metode de plată. Ȋntre timp, am ajuns ȋn patru oraşe şi şapte pieţe. Mergem mai departe şi continuăm extinderea reţelei de POS-uri ȋn pieţele din România. Plata cu cardul, pe lângă faptul că aduce un plus de transparenţă economiei, asigură şi incluziunea financiară, atât a comercianţilor, cât şi a cumpărătorilor. La Mulţi Ani, AAPR, să continuaţi să fiţi o sursă de inspiraţie!", a completat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România & Croaţia MasterCard.

Proiectul ,,Plata cu cardul la piaţă" a fost lansat ȋn urmă cu opt ani, şi implementat ȋn Sibiu, Iaşi, Galaţi şi Sectorul 1 al Capitalei, ȋmpreună cu partenerii MasterCard şi Patria Bank.

,,La Mulţi Ani, AAPR! Mă bucur să serbez cu dumneavoastră cei 10 ani, să ne vedem cu bine şi peste ȋncă 10! Mi-e foarte drag proiectul banca la piaţă, ȋn care Patria Bank este partener şi vom merge mai departe cu el. Facem mai mult decât a aduce POS-uri la piaţă. Grupul Patria aduce şi producătorii la piaţă. 85% dintre clienţii Patria Credit sunt producători de dimensiune mică, iar aproape 60% dintre aceştia sunt legumicultori. Suntem centraţi pe afacerile mici, ȋn special pe cele din domeniul agricol", a ȋncheiat Iliuţă Jitaru, Manager, Departament Vânzări Microȋntreprinderi Patria Bank.

AAPR a ajuns la 35 de membri, din toată ţara, având, ȋn prezent, acoperire şi reprezentare naţională, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb