Piloţii de la Germanwings (Lufthansa), în grevă mâine dimineaţă

V.B.
Companii #Aeronautică / 28 august 2014

Operatorul aerian german Lufthansa a anunţat astăzi că nu a reuşit să ajungă la un acord cu sindicatul piloţilor în legătură cu o schemă de pensionare anticipată, drept care mâine dimineaţă piloţii de la Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, vor fi în grevă timp de 6 ore, informează presa străină.

Acţiunea de protest va avea loc între orele 7 şi 13 (ora României) şi ar urma să cauzeze anularea a 116 dintre cele 164 de zboruri zilnice efectuate într-o zi normală de Germanwings, companie aeriană care, până la 31 decembrie, ar urma să asigure aproape toate legăturile intereuropene ale Lufthansa.

"Circa 15.000 de pasageri nu se vor putea îmbarca pentru zborurile lor. Zborurile pe rutele din interiorul Germaniei vor fi cele mai afectate. În schimb, vor fi asigurate zborurile către destinaţiile de vacanţă", a anunţat Germanwings.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) reprezintă în jur de 5.400 de piloţi de la Lufthansa şi cere ca echipa de conducere să păstreze o schemă care le permite piloţilor să se pensioneze anticipat la 55 de ani şi să primească 60% din salariu până ajung la vârsta normală de pensionare. Aproape 700 dintre cei 9.000 de piloţi din grupul Lufthansa lucrează la divizia Germanwings, ce operează zboruri cu preţuri reduse.

"Suntem dezamăgiţi că greva nu a putut fi evitată", a declarat directorul de resurse umane al Lufthansa, Bettina Volkens, adăugând că grupul "va face tot posibilul pentru a-i prelua pe pasagerii Germanwings şi a-i duce la destinaţie".

La începutul lunii aprilie, o grevă de 3 zile a piloţilor de la Lufthansa a provocat anularea mai multor mii de zboruri şi a costat compania 60 de milioane de euro. Totuşi, acţiunea de atunci a fost condamnată de populaţie. În consecinţă, sindicatul piloţilor a anunţat că de data aceasta orice grevă va fi mai mică şi va dura doar câteva ore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb