Piloţii Lufthansa au anunţat noi greve pentru marţi şi miercuri

M.I.
Miscellanea / 29 noiembrie 2016

Piloţii Lufthansa au anunţat noi greve pentru marţi şi miercuri

Actualizare 09:20

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu zborurile Lufthansa despre faptul că Sindicatul asociaţiei piloţilor Cockpit a anunţat două zile de grevă, la data de 29 noiembrie 2016, pentru zborurile pe distanţe scurte, iar la data de 30 noiembrie 2016 vor fi afectate zborurile pe distanţe scurte şi lungi, potrivit unui comunicat al MAE, remis redacţiei.

Apelul la grevă se referă exclusiv la zborurile Lufthansa.

Conform sursei citate, zborurile care sunt efectuate de Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu sunt afectate de potenţialele măsuri de grevă şi vor circula în continuare normal.

Pentru ambele zile de grevă a fost realizat un program special de zbor, care poate fi consultat online pe site-ul oficial de Internet al Lufthansa http://www.lufthansa.com/ro/en/Homepage.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(D.M.)

--------

Piloţii Lufthansa vor organiza marţi şi miercuri noi greve, după ce discuţiile cu conducerea referitoare la majorarea salariilor nu au dus la niciun rezultat la capătul a patru zile de proteste, transmite Reuters.

"Din nefericire, discuţiile la nivel înalt care au avut loc duminică nu au produs un rezultat", potrivit unui comunicat al sindicatului VC.

Protestul de marţi va afecta cursele pe distanţe scurte, iar miercuri curse pe distanţe scurte şi lungi, în afara Germaniei.

Lufthansa, care şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia sindicatului, a anunţat că va avea un program special al zborurilor.

Săptămâna trecută, Lufthansa a anulat aproape 2.800 de zboruri în timpul grevei care a avut loc de miercuri până sâmbătă inclusiv.

Circa 350.000 de pasageri au fost afectaţi de grevă, care a fost al 14-lea protest de la începutul anului 2014, conflictele de muncă provocând companiei costuri de sute de milioane de euro.

Conducerea Lufthansa a oferit piloţilor o majorare de 4,4% a salariilor, în două etape, plus o plată unică echivalentă cu câştigul pe 1,8 luni.

Sindicatul vrea majorarea salariilor cu 3,7% pe an pentru 5.400 de piloţi, pentru o perioadă de cinci ani care începe retroactiv, din 2012.

Grevele piloţilor au costat Lufthansa 222 de milioane de euro în 2014, iar protestele din 2015 ale piloţilor şi personalului navigant 231 de milioane de euro, potrivit Institutului IW pentru Cercetări Economice din Koln.

Potrivit Lufthansa, greva de săptămâna trecută a costat compania circa 10 milioane de euro pe zi, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb