Scandalul în care a fost implicată compania Tarom, în urma recentelor declaraţii făcute de fostul director general, Mădălina Mezei, şi Răzvan Cuc, ministrul demis al transporturilor, a atras reacţia piloţilor din cadrul societăţii.
Conform unui comunicat de presă remis Redacţiei, Sindicatul Piloţilor de Linie din România (SPLR), ce are în componenţă majoritatea piloţilor din cadrul Companiei Tarom, se delimitează în mod categoric de apariţiile, declaraţiile şi interviurile recente din mass-media şi social-media, ale unor persoane ce deţin sau au deţinut funcţia de pilot în cadrul companiei.
Piloţii susţin că toţi cei care au făcut declaraţii în ultimul timp nu îi reprezintă, iar opiniile acestora sunt pur personale.
Ei atrag atenţia că acest "scandal mediatic", în care au fost implicate atât numele cât şi prestigiul Companiei Tarom, poate avea consecinţe negative asupra societăţii.
SPLR îi asigură pe pasagerii companiei Tarom că scopul principal al echipajelor de zbor este acela de a le oferi un mediu stabil, profesionist şi durabil pentru a-i transporta în deplină siguranţă şi confort la destinaţie.
În comunicatul emis de SPLR se mai arată: "Facem un apel către factorii decizionali, în ceea ce priveşte Compania Naţională TAROM S.A., să asigure în cel mai scurt timp stabilitatea necesară, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, aşa cum prevede legea, să renunţe la guvernarea bazată pe interimate conjucturale de scurtă durată, precum şi oferirea răgazului necesar unei astfel de echipe pentru implementarea măsurilor ce pot reaşeza compania în vârful ierarhiei transportului aerian, atât la nivel naţional cât şi internaţional".
Piloţii companiei susţin că numai dialogul între factorii de decizie şi angajaţi va duce la găsirea celor mai viabile soluţii pentru relansarea TAROM.