Piperea: "Şapte investitori, interesaţi de privatizarea Oltchim"

ALEXANDRA OANCĂ
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 8 august 2013

Piperea: "Şapte investitori, interesaţi de privatizarea Oltchim"

Sindicaliştii de la Oltchim cer înlocuirea administratorilor judiciari ai companiei

Raportul de evaluare, întârziat din cauza volumului mare de documente, potrivit lui Gheorghe Piperea

Şapte investitori sunt interesaţi de privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit lui Ghorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului.

"Printre aceştia se numără două fonduri de investiţii americane, un fond de investiţii din Hong Kong, o companie din Rusia, consorţiul PCC- "Fortissimo Capital" precum şi consorţiul organizat de grupul SCR controlat de Ştefan Vuza", potrivit domniei sale.

Conform lui Gheorghe Piperea, compania are contracte care îi asigură necesarul de materie primă până la finele anului.

Administratorii judiciari ai Oltchim, Ghorghe Piperea şi Niculae Bălan, se confruntă cu nemulţumirea celor de la Sindicatul Liber Oltchim (SLO), care cer înlocuirea acestora de urgenţă şi organizarea unei comisii guvernamentale care să analizeze situaţia companiei.

Reacţia sindicaliştilor vine după ce administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, a anunţat reducerea temporară a activităţii societăţii în perioada 29 iulie - 8 septembrie 2013 din cauza lipsei de materii prime, de capital de lucru şi a funcţionării la capacitate redusă a unor instalaţii. Totodata Bogdan Stănescu a anunţat suspendarea contractelor individuale de muncă pentru aproximativ 715 angajaţi din cadrul Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Comunicatul transmis de Bogdan Stănescu Bursei de Valori Bucureşti a fost infirmat de administatorii judiciari, în cadrul unui alt raport.

SLO susţine că administratorii judiciari ai companiei s-au dovedit incapabili de a implementa soluţiile de redresare a companiei şi au reuşit să grăbească falimentarea combinatului aflat în insolvenţă de la începutul anului. Astfel, sindicaliştii cer plata salariilor restante şi a sumelor compensatorii şi continuarea demersurilor pentru relansarea economică a combinatului. Aceştia doresc ca Otchim sa fie capitalizat prin conversia creanţelor în acţiuni pentru a atrage fondurile necesare capitalului de lucru şi ca privatizarea să se facă doar împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti.

În opinia sindicaliştilor, administratorii nu şi-au respectat anagajamentele asumate la declararea insolvenţei Oltchim. Comunicatul SLO aminteşte de concediarea a 969 de salariaţi pentru a obţine capital de lucru. Aceştia spun că în pofida concedierilor, compania tot nu are capital de lucru.

Mihai Diculoiu, preşedintele SLO, ne-a declarat: "Administratorii au trimis în somaj tehnic 175 de angajaţi pentru a economisi 200.000 euro, sumă pe care au plătit-o de fapt unei companii din Anglia pentru a evalua patrimoniul Oltchim, în condiţiile în care o companie din România cerea doar 50.000 de euro".

Gheorghe Piperea ne-a relatat că raportul de evaluare este aproape finalizat şi întârzierea de doua luni a fost cauzată de voluml mare de documente de analizat. Potrivit domniei sale, evaluarea activelor s-a încheiat şi compania contractată face în prezent "evaluări de business şi proprietate intelectuală".

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb