Plan de acţiune pentru industria siderurgică europeană, propus de CE

F.A.
Internaţional / 12 iunie 2013

Comisia Europeană (CE) a prezentat un plan de acţiune pentru industria siderurgică europeană pentru a ajuta acest sector să facă faţă provocărilor actuale şi urmăreşte punerea bazelor unei competitivităţi viitoare prin promovarea inovării, prin crearea de creştere economică şi de locuri de muncă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Comisia propune un plan de acţiune pentru oţel pentru prima dată de la planul Davignon din 1977. Aceasta propune sprijinirea cererii de oţel produs în UE, atât în cadrul Uniunii, cât şi în afara hotarelor acesteia, acţionând în vederea asigurării accesului echitabil al producătorilor de oţel pe pieţele ţărilor terţe prin intermediul practicilor comerciale loiale.

CE şi-a luat de asemenea angajamentul de a reduce costurile pentru industrie, inclusiv cele care decurg din legislaţia UE. Procesele de inovare, eficienţa energetică şi producţia sustenabilă sunt vitale pentru produsele de oţel de nouă generaţie esenţiale pentru alte industrii europene cheie. "Planul de acţiune prevede, de asemenea, măsuri specifice de sprijinire a ocupării forţei de muncă în acest sector şi însoţeşte restructurarea pentru a se asigura că mâna de lucru cu înaltă calificare rămâne în Europa", se menţionează în comunicat.

Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar pentru industrie şi antreprenoriat, a declarat: "Industria siderurgică are un viitor promiţător în Europa. Dacă continuă să fie în top în ceea ce priveşte produsele inovatoare, punctul ei forte tradiţional, industria siderurgică poate obţine un avantaj competitiv la nivel mondial. Prin prezentarea, astăzi, a acestui proiect de redresare a sectorului siderurgic, trimitem un semnal clar industriei cum că aceasta constituie un sector important din punct de vedere strategic pentru Europa şi un motor de creştere. UE are nevoie mai mult ca niciodată de economia reală pentru a susţine redresarea economică şi obiectivul nostru este ca industria să furnizeze 20% din PIB până în 2020. Acesta este începutul unui proces. Sunt hotărât să monitorizez cu atenţie situaţia, astfel încât să ne putem adapta eforturile, după caz. În termen de un an, vom examina dacă acţiunile propuse au efectul scontat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb