Platforma petrolieră şi gazeiferă Gudrun devine operaţională

E.D.
Companii #Energie / 8 aprilie 2014

Partenerii Statoil (operator), OMV şi GDF SUEZ, au demarat lucrările de producţie de petrol şi gaze pe platforma Gudrun din Marea Nordului, potrivit unui comunicat de presă al companiei OMV.

Gudrun (PL025) este un câmp petrolier şi gazeifer din Marea Nordului în care OMV deţine 24%, în timp ce operatorul Statoil are 51% şi partenerul GDF SUEZ E&P Norge deţine 25%. Decizia de a dezvolta câmpul Gudrun a fost luată în 2010, iar demararea procesului de producţie în 2014 respectă programul stabilit, în timp ce costurile înregistrate sunt sub cele estimate în PDO (planul pentru dezvoltare şi operare).

OMV a achiziţionat o participaţie de 24% în licenţa Gudrun în urma acordului de achiziţie cu Statoil realizat anul trecut. Dezvoltarea în acest câmp reprezintă un pas important pentru OMV în atingerea obiectivelor sale strategice pentru anul 2016.

Jaap Huijskes, membru al Consiliului de Administraţie al OMV, responsabil de Explorare şi Producţie a declarat: "Rezervorul se află la o adâncime de 4.200 până la 4.700 m în centrul sectorului norvegian al Mării Nordului. Platforma va funcţiona prin intermediul a şapte puţuri de producţie. Este de aşteptat ca Gudrun să producă pentru OMV între 35 şi 45 milioane bep net."

Directorul general al OMV, Gerhard Roiss, a spus: "Prin achiziţia activelor din Marea Nordului, OMV a realizat paşi importanţi în diversificarea resurselor de petrol şi gaze şi în investiţiile pentru dezvoltarea sectorului upstream în Europa. Marea Nordului reprezintă un factor-cheie pentru strategia noastră de creştere profitabilă, iar participaţiile noastre norvegiene contribuie în mod constant la obiectivul OMV de a-şi asigura o cotă de producţie mai mare în ţările stabile OCDE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb