PLATFORME DE STREAMING Parolele, "împărţite" cu rudele şi prietenii

(O.D.)
Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 noiembrie 2020

Parolele, "împărţite" cu rudele şi prietenii

Excesul de amabilitate, dar şi comoditatea dăunează veniturilor platformelor de streaming, dar şi securităţii conturilor personale. Şase din zece persoane (60%) îşi împărtăşesc parolele conturilor pe care le au pe platformele de streaming cu cel puţin o altă persoană, cum ar fi membrii familiei şi prietenii, iar unul din trei titulari de cont şi-au împărtăşit serviciile cu alte două sau mai multe persoane, arată o analiză realizată de specialiştii Eset.

În urma unui sondaj a reieşit faptul că, în funcţie de serviciile media utilizate, la nivel global Amazon Prime era în preferinţe - cu 50%, urmat de Netflix (47%), YouTube TV (28%) şi Spotify (23%). Restul procentelor era înregistrat de alte platforme precum Now TV, Disney+ şi Sky. În acest context, 60% dintre oameni au declarat că îşi împărtăşesc conturile pe care le au pe astfel de platforme cu cel puţin o altă persoană (membrii familiei sau prieteni), în timp ce un titular din trei şi-a împărtăşit serviciile cu alte două sau mai multe persoane.

De asemenea, o persoană din cinci recunosc faptul că au dezvăluit parola cu voce tare, iar 7,5% dintre respondenţi prin intermediul unui mesaj text. În acelaşi context al siguranţei parolelor, 14% dintre persoanele chestionate au afirmat că folosesc aceleaşi parole pentru mai multe conturi online, ceea ce înseamnă că pot deveni alegeri uşoare pentru infractori. Jake Moore, expert Eset, a explicat cum stau lucrurile: "Reciclarea parolelor nu este o idee bună, chiar dacă parola este ceva de genul "Afeg45t3@4DFew/ 15f][_}1'. Parolele complexe sunt mai puternice împotriva atacurilor în care hackerii folosesc ingineria socială şi cercetarea open source pentru a vă identifica parola... dar, prin duplicarea ei oriunde pe internet, şansa de a fi compromisă creşte chiar dacă parola dvs. nu este foarte simplă, cum ar fi numele copilului dvs. Cu toate acestea, înţeleg că majoritatea oamenilor (52%) doresc să îşi împărtăşească conturile şi, prin urmare, trebuie să ofere parola. Introducerea unei parole complexe poate fi o experienţă frustrantă, dar putem face acest lucru mai uşor cu ajutorul managerilor de parole. Majoritatea utilizatorilor vor dori, de asemenea, să introducă detaliile lor pe mai multe dispozitive, cum ar fi televizor, laptop şi smartphone. Prin urmare, sfatul meu ar fi să folosiţi o frază de acces formată din cel puţin trei cuvinte aleatorii cu semne de punctuaţie sau numere, pentru a separa cuvintele. Acest lucru vă va face să vă amintiţi expresia de acces mult mai uşor când sunteţi nevoiţi să o introduceţi. De asemenea, este o idee bună să vă schimbaţi parolele serviciilor media o dată pe an. Acest lucru va elimina persoanele care au avut acces în ultimul an şi care poate nu ar trebui să mai aibă". Puţin peste un sfert (26%) dintre respondenţi apelează la un manager de parole. Acest lucru înseamnă că trei din patru persoane care nu profită de stocarea parolelor în siguranţă au un alt mod de a-şi aminti toate credenţialele, fie prin scrierea lor, fie prin utilizarea doar a câtorva parole şi de obicei un cuvânt comun cu majuscule sau un nume cu un număr la sfârşit. Experţii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor de Internet să descarce un manager de parole de încredere, pe care să-l instaleze pe smartphone, tabletă şi laptop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb