PLENUL CAMEREI DEPUTAŢILOR - ULTIMUL PAS  Zamfir: "Legea dării în plată va fi pusă suplimentar pe ordinea de zi"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2016

Zamfir: "Legea dării în plată va fi pusă suplimentar pe ordinea de zi"

Şi înainte de votul final, lucrurile par tulburi în ceea ce priveşte parcursul legislativ al Legii dării în plată.

Iniţiativa ar urma să fie pusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, pentru ca mâine să primească ultimul vot înainte să fie trimisă din nou spre promulgare la preşedinte, potrivit deputatului liberat Daniel Cătălin Zamfir, care a iniţiat-o.

Domnia sa a anunţat, ieri, că Raportul Comisiei Juridice a fost retras de pe site-ul Camerei Deputaţilor, după ce, vineri, a fost postat timp de o oră.

"Cu siguranţă că au vrut să mai tragă de timp. Vineri, au pus raportul la ora 11.00 şi a stat vreo oră pe site, după care a mai fost pus abia astăzi (n.r. ieri), după-amiază", a menţionat deputatul, precizând că are promisiunea liderilor PSD şi PNL că legea va fi introdusă suplimentar, pe ordinea de zi a plenului.

Anterior, Daniel Zamfir scrisese, pe pagina sa de Facebook: "Acum am aflat de la liderul grupului PNL Eugen Nicolaescu că (n.r. legea) nu va intra la vot miercuri pentru că nu s-ar fi împlinit cele 5 zile de stat pe site. (...) Eu cred că se urmăreşte amânarea votului pentru ca, în acest timp, să se intensifice presiunile, iar Guvernul tehnocrat, a cărui poziţie o ştim, va da o Ordonanţă de Urgenţă ca să rezolve problema băncilor!"

La mai mult de trei luni de la întoarcerea ei în Parlament, Legea dării în plată a trecut, săptămâna trecută, de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.

Deputaţii au votat legea care prevede stingerea datoriei odată cu cedarea către bancă a imobilului pus garanţie într-un contract de împrumut, cu următoarele amendamente: plafonul pentru suma împrumutată la momentul contractării creditului a fost stabilit la 250.000 de euro, de la 150.000 euro cât fusese iniţial; creditele contractate prin Programul Prima Casă au fost eliminate de sub efectele legii; de noile reglementări vor beneficia şi debitorii deja executaţi silit; toate creditele ipotecare luate pentru realizarea unei locuinţe, indiferent că au fost garantate cu un teren, vor intra sub auspiciile textului legislativ.

Atât consumatorii, cât şi iniţiatorii legii s-au declarat mulţumiţi de forma în care a fost adoptată aceasta de comisia de specialitate.

Deputaţii au votat şi ca legea să nu se aplice consumatorilor condamnaţi printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu împrumutul pentru care solicită darea în plată.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Aiurea! Aia din Gccc nu sunt multumiti. Pana cand nu vad ei ca scapa si aia din grupul lor cu credite mai mari de 250.000 si nu se asigura ca nu mai exista vreo posibilitate ca altii sa isi poata cumpara o casa, ei nu sunt multumiti!

    1. Simti in urina ?

      Iar ai uitat sa-ti iei medicamentele?

      Abia astept sa dau casa banci daca nu mi scade marja de la 8% cat e acum Da am un credit ieftin in chf cu marja 8%. Casa valoreaza max 100.000 lei iar soldul e de 180.000

      Cat ai platit pana acum, dobanda banuiesc ?

    Pc cred ca trebuia sa fie in ldp.

    Dar daca consumatori si initiatori sunt multumiti de forma, eu fara credit ii cred.

    Vreau sa intre in vigoare cat mai repede in special pt cei care au fost executati a doua oara pt acelasi credit pe diferenta pe viata pt indestulare. ( parca banca ar fi o capsa si doar in alta lume scapi de ea, ca a avut avocati multi si buni). 

    Esti un nenorocit manipulator si dezimformator. Tu nu ar trebuii sa ai drept sa te exprimi. Esti mai tau decit bancherii. Sambataru asta de care zici tu a reusit sa uneasca mii de oameni lucru pt care eu ii multumesc

    1. Hwha haha

      Ce zici mah' ? 

      a zis cineva ceva de sambatari manipulator chf? Nu i ati injurat ba pe toti tinerii? Nu i ati facut ba cociobari si tarfe? Vezi ca exista toate scrierile voastre pe internet nenorocitule si vede toata lumea ce probe de mincinosi sunteti!

      ce zici ma tu acolo? sa nu am eu drept sa vorbesc? de ce? ca sa va faceti voi astia cu cate 3 case, terenuri, vila sau apartament langa guvern mendrele pe munca unor amarati care vor si ei un 2 camere la periferie.cat ii mai injurati de luni de zile. acu cateva zile ii blestema unul de al vostru pe internet la un comentariu.caut mesajul putregaiului si ti l dau manipulatorule sa vedem cine minte sa vedem ce mai zici pe urma.

      Dar ce mesaje patetice postati.

      Inca n-ai strans 3000 Euro pentru 2 camere la periferie sa te jupoaie bancile tot restul vietii?

      Pune mana si munceste daca vrei sa ajungi sclav! 

      Nu sunt patetice deloc. Îi trimiteţi la muncă pe cei care se plâng că le vor creşte avansurile dar aşteptaţi să treacă o lege care o să vă scape de zeci de mii de euro datorii.

      Antevorbitorul s-a referit tocmai la această lipsă de respect faţă de cei care vor simţi din plin efectele negative ale acestei legi. Personal şi eu am văzut mai multe mostre de comportament huliganic la adresa tinerilor, unul dintre ele fiind mesajul anonimului de la 3, care spune că cei anti-lege sau cei afectaţi nu ar trebui sa aibă drept de exprimare.  

      Nu are nimeni ceva împotriva LDP atât timp cât aceasta nu afectează în mod negativ diverse categorii de cetăţeni.  

      Avem ceva împotriva minciunilor spuse de cei pro-lege. Cea mai gononată este cea despre accesul greoi, avans mare, criterii dure, impuse tinerilor din alte ţări. FALS. În Marea Britanie, de pildă, avansul porneşte tot de la 5%, media fiind de 17% conform datelor oficiale

      "In the current mortgage market you’ll need a down payment deposit of at least 5% of a property’s value to get a mortgage. A lender would then lend you 95% of the property’s value.Over half of first-time home buyers put a deposit of over 10% towards their first property and the average first-time buyer deposit is 17%, according to the 2015 Which National property survey" 

      Comparam mere cu pere.

      Acolo e £ aici Leul greu, acolo e democratie aivi lumea a III-a.

      Daca tot dai citate de acolo spune-mi te rog ce banci au clauze abuzive acolo si cum le-au rezolvat. 

      Britanicilor le vine manusa bula imobiliare. Retarzii localnici jupoaie maxim pakistanezii care se inhama la sclavia bancara.

      Vrei sa fii pakistanez in Romania? 

      Cam asa jupoaie si Austrieci Romani ?

    Si la curtea constitutionala când va ajunge? Pentru o astfel de lege ar fi normal sa se verifice daca chiar este constitutionala.

    1. Cand cineva se va gandi sa o conteste.

      Prima data cea a Bail in ( care bineanteles e in vigoare).

      toti rumegati bail-in pana nu mai puteti

      Lucrurile bune se intampla.

      Oare se pot propaga in spirala ? 

      E ca un flacarici in fabrica de explozibil ?

      Timpul ne va raspunde! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb