PMB vrea să identifice zonele de intervenţie prioritară pentru reducerea riscului seismic

D.T.
Miscellanea / 3 martie 2023

PMB vrea să identifice zonele de intervenţie prioritară pentru reducerea riscului seismic

Reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale, dar şi ai ONG-urilor participă, astăzi, la o discuţie tehnică menită să stabilească criteriile pentru zonele de intervenţie în vederea reducerii riscului seismic, modul în care se va desfăşura campania de informare a cetăţenilor, dar şi în ce fel vor fi partajate responsabilităţile între Primăria Capitalei şi cele de sector, potrivit Agerpres.

Evenimentul are loc la sediul ARCUB, fiind organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, dar participă şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ai Universităţii Tehnice de Construcţii, ai primăriilor de sector şi ai unor ONG-uri.

"Legea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic a fost modificată foarte recent şi din această perspectivă este nevoie de o colaborare între instituţii şi a vedea cine ce va face în continuare, pentru a fi cât mai eficienţi în această problema", a spus edilul general, Nicuşor Dan.

Directorul executiv al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Răzvan Munteanu, a declarat că principalul obiectiv al întâlnirii este definirea criteriilor de stabilire a zonelor prioritare pentru implementarea evaluării vizuale rapide, se precizează în sursă.

"Înainte de aprobarea acestei metodologii, singurul instrument pe care îl aveam de a cataloga o clădire era acela de a efectua o expertiză tehnică. Şi astăzi ne aflăm în situaţia în care avem o serie de expertize elaborate într-un mod eterogen, la nivelul întregului oraş. Prin această metodologie, legiuitorul ne înaintează un instrument prin care să putem să scorăm întâi nişte imobile, să le prioritizăm şi abia apoi să trecem la etapa de expertizare tehnică, o etapă care este mult mai complexă şi ca activităţi, şi ca durată de timp", a spus Răzvan Munteanu.

Şeful Departamentului Urbanism şi Mobilitate Durabilă din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, Bogdan Suditu, a precizat că dezbaterea are loc în contextul zilei de 4 martie, dar şi după modificarea recentă a cadrului normativ referitor la reducerea riscului seismic.

"De anul trecut, avem o lege nouă, Legea 212. De anul trecut, din decembrie, avem o metodologie aprobată referitor la evaluarea vizuală rapidă. Bucureştiul este foarte mare, problemele sunt foarte mari. De foarte multe ori ne uităm către zona centrală, dar nu înseamnă că toate celelalte zone care nu sunt construite neapărat înainte de 1940, dar sunt construite înainte de 1977, nu sunt vulnerabile", a spus Bogdan Suditu, potrivit sursei.

Totodată, a atras atenţia asupra faptului că după adoptarea Legii 212, atât Primăria Municipiului Bucureşti, cât şi sectoarele au responsabilităţi în ce priveşte reducerea riscului seismic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb