PMP cere comisie de anchetă la ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2016

PMP cere comisie de anchetă la ASF

Transportatorii se pregătesc să dea în judecată ASF

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu consideră că Astra şi CarpaticaAsig nu au fost supravegheate corespunzător de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi a anunţat că partidul pe care îl reprezintă va cere o comisie parlamentară de anchetă în domeniul asigurărilor.

"Am avut două mari companii de asigurări care au dat faliment - ASTRA şi CarpaticaAsig - aceştia nu au fost supravegheaţi în mod clar corespunzător, este vorba de ASF", a spus Steriu, citat de Mediafax. Acesta a adăugat: "ASF, care are sau cel puţin a avut de preluat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, este instituţia controlată politic de oameni plătiţi cu zeci de mii de euro pe lună din aceste RCA-uri. De aici vine întrebarea: ce au păzit aceşti domni?".

Preşedintele executiv al PMP a percizat: "De la 1 septembrie vom propune Parlamentului o comisie specială de anchetă pe acest domeniu, al asigurărilor, pentru a vedea pe ce se duc banii din ASF în salariile acelea absolut îngrijorătoare pentru români că depăşesc orice limită de bun simţ. Acestă comisie va analiza cum a fost în ultimii ani supravegheată şi reglementată piaţa asigurărilor din România, dacă aceasta a ajuns să genereze astfel de probleme românilor de zi cu zi".

Declaraţiile politicianului vin pe fondul tensiunilor dintre asiguratori şi transporatori, aceştia din urmă anunţând un protest, pe 15 septembrie, faţă de tarifele RCA.

În plus, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat că se pregăteşte să introducă o acţiune în instanţă împotriva Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru nerespectarea responsabilităţilor ce îi revin în privinţa supravegherii şi controlului activităţii societăţilor de asigurări.

"Atacul împotriva capitalului autohton din transporturi este fără precedent şi demonstrează clar că multinaţionalele din domeniul asigurărilor doresc eliminarea din piaţă a transportatorilor români mici şi mijlocii inclusiv prin practicarea unor tarife diferenţiate cu până la 200% pentru acelaşi tip de vehicul. ASF şi Consiliul Concurenţei trebuie să se sesizeze şi legat de acest aspect şi să penalizeze orice încercare de destabilizare a liberei concurenţe", se menţionează într-un comunicat al federaţiei.

FORT solicită Guvernului să aplice una din cele doua soluţii prezentate, respectiv reglementarea tarifelor sau blocarea acestora la nivelul tarifelor europene în raport cu contextul economic şi social din România.

FORT menţionează ca informaţia publică legată de frecvenţa (1/6) numărului de accidente în care sunt implicate vehicule comerciale este falsă şi nu corespunde datelor statistice aflate la dispoziţia Poliţiei Române, din aceasta din urmă, rezultând faptul că numai 2% din accidentele de circulaţie pe teritoriul României implica vehicule de transport mărfuri sau pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb