PNL este "neplăcut surprins" de evaluările "triumfaliste" ale FMI cu privire la Guvernul Boc

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 august 2011

Partidul Naţional Liberal (PNL) este neplăcut surprins de evaluările "triumfaliste", dar contradictorii ale delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), inclusiv de cecul în alb pe care acesta îl acordă unor creşteri salariale în sectorul bugetar.

"FMI pare mult prea îngăduitor cu măsurile populiste care vor fi luate de Executiv în toamna acestui an şi anul viitor. Astfel, prin Jeffrey Franks, FMI pare că girează măsuri precum: creşterea salariilor, alocarea de resurse financiare pentru subvenţii şi ajutoare sociale cu preponderenţă în localităţile şi oraşele conduse de actuala coaliţie guvernamentală PDL-UDMR, alocarea de resurse financiare pentru obiective de investiţii cu preponderenţă în localităţile conduse de aceiaşi primari ai puterii", se arată într-un comunicat de presă remis de PNL.

Potrivit comunicatului, delegaţia FMI "trece cu relativă îngăduinţă" peste neîndeplinirea criteriilor din acordul stand-by cu privire la reducerea arieratelor statului către mediul de afaceri, nerestituirea TVA în termenul prevăzut de lege, ineficienţa marilor întreprinderi de stat, regii, societăţi naţionale, creşterea obligaţiilor fiscale ale acestora faţă de bugetul general consolidat şi neluarea măsurilor asumate privind externalizarea managementului şi eficientizarea sa la aceste companii şi societăţi de stat.

PNL mai precizează că România este puternic expusă tensiunilor economice din regiune, creşterea economică înregistrată în primul semestru din acest an fiind fragilă.

"FMI şi Guvernul României ar trebui să vorbească despre riscurile la care este expusă în continuare ţara noastră şi să prezinte un program de prevenire a efectelor crizei. PNL susţine că singurul motor de creştere economică, în acest moment, sunt exporturile, investiţiile străine şi accesul potenţialilor in-vestitori şi beneficiari la banii europeni", se mai arată în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb