PNL ÎŞI LANSEAZĂ PROGRAMUL DE GUVERNARE / PROPUNERI PRIVIND FISCALITATEA: TVA de 19%, eliminarea progresivă a taxei pe stâlp şi a supra-accizei la carburanţi, CAS de 16% în 2017-2020

Politică / 28 februarie 2015

TVA de 19%, eliminarea progresivă a taxei pe stâlp şi a supra-accizei la carburanţi, CAS de 16% în 2017-2020
  • document ataşat Programul de guvernare al PNL
    apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare 15:32 Olguţa Vasilescu (PSD) despre programul de guvernare al PNL: "O fiţuică pe care scrie amatorism"

    Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Lia Olguţa Vasilescu a criticat sâmbătă programul de guvernare lansat de Partidul Naţional Liberal, afirmând că liberalii au prezentat "o fiţuică" ce denotă "amatorism".

    "După ce a susţinut, cu surle şi trâmbiţe, că o să obţină majoritatea politică în Senat şi tot ce a reuşit a fost să se facă de ruşine, acum, noul PNL lansează public o fiţuică pe care scrie mare "amatorism" şi pe care o numeşte "program de guvernare"", a susţinut Vasilescu într-un comunicat de presă.

    Totodată, aceasta a arătat că "marea problemă a liberalilor" este "lipsa de credibilitate, în condiţiile în care cel nominalizat să îşi asume aşa-zisul program de guvernare este Cătălin Predoiu".

    "În calitate de ministru în guvernul Băsescu-Boc, un guvern al ruşinii naţionale, domnul Predoiu a semnat propunerea de tăiere a pensiilor şi a salariilor, a fost de acord cu închiderea spitalelor şi cu majorarea TVA, a semnat pentru ca România să se îndatoreze la FMI mai rău decât pe timpul lui Ceauşescu", a precizat Olguţa Vasilescu.

    Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că programul de guvernare prezentat de liberali "este total lipsit de credibilitate".

    "Cei din PNL au lansat astăzi un program de guvernare total lipsit de credibilitate, avându-i drept promotori pe Cătălin Predoiu şi Vasile Blaga, doi dintre principalii exponenţi ai fostului regim PDL, care au făcut foarte mult rău României în anii trecuţi. Cei care acum se ascund în spatele "noului PNL" ignoră total realităţile economice din România de astăzi, luându-l pe "nu" în braţe şi făcând opoziţie fie cu amatorism, fie cu inconştienţă", a declarat Firea, potrivit unui comunicat de presă.

    Aceasta a adăugat că ar fi preferat ca liberalii să susţină "ideile bune" ale actualei guvernări, precum şi reducerea taxelor propusă de Guvern.

    "Ne-ar fi plăcut să vedem o altă atitudine din partea lor, în care ideile bune lansate de noi să fie recunoscute şi susţinute, dar nu este cazul. Ne-ar fi plăcut să vedem o susţinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern, dar nu e cazul. Dimpotrivă, după ce au crescut TVA în anii trecuţi, ei cer demisia celor care vor să o scadă, ceea ce este dincolo de absurd şi îi aruncă în ridicol", a precizat Gabriela Firea.

    Social-democrata i-a acuzat totodată pe Cătălin Predoiu, propunerea liberală pentru postul de prim-ministru, şi pe co-preşedintele PNL Vasile Blaga că "sunt printre cei care i-au îndatorat pe români cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro contractată de la finanţatorii externi şi printre cei care au semnat pentru mărirea taxelor şi impozitelor".

    ---

    Actualizare 13:56

    PNL propune în programul său de guvernare reducerea TVA la 19% din 1 ianuarie 2016, reducerea progresivă a taxei pe stâlp şi a accizei pe carburanţi până la zero până în decembrie 2016 şi cotă unică de 16% la CAS pentru angajat şi angajator în perioada 2017-2020.

    PNL, care şi-a prezentat astăzi programul de guvernare, propune reducerea progresivă a taxei pe stâlp şi a accizei pe carburanţi până la zero până în decembrie 2016 şi reducerea TVA la 19% din 1 ianuarie 2016. "Dacă această primă parte este îndeplinită, putem să intrăm în a doua etapa, 2017-2020, de reformă consolidată. Trebuie să aprobăm o legislaţie privind holdingurile, insolvenţa persoanei fizice. Cota unică de 16% s-ar aplica şi la CAS pentru angajat şi angajator", a declarat Cătălin Predoiu, posibilul premier.

    Acesta susţine că PNL a împărţit politica fiscală în 2 etape: "prima e 2015 -2016 (reforma accelerată): să trecem la o regândire a administraţiei care aplică legile fiscale, informatizarea şi digitalizarea ANAF, curăţenie la companiile de stat care trebuie decăpuşate şi listate pe bursă sau privatizate unde se poate, continuată combaterea evaziunii fiscale în zonele unde se află. A vorbi de relaxări fiscale înainte de rezolvarea acestor probleme înseamnă să acoperi gunoiul cu un preş frumos", spune Predoiu, conform căruia "trebuie să rationalizăm cheltuielile neproductive, pentru că se aruncă bani pe proiecte neproductive".

    ---

    Actualizare 13:35 Blaga: "PNL lansează invitaţia către toţi posibilii parteneri politici pentru o nouă majoritate"

    Comisia de unificare a PNL a aprobat, sâmbătă, programul de guvernare al PNL, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, arătând că liberalii lansează public invitaţia adresată tuturor "posibililor parteneri politici" pentru a crea o nouă majoritate şi a ajunge la guvernare.

    El a spus că proiectul PNL de guvernare este în concordanţă cu programul preşedintelui Klaus Iohannis şi va sta la baza parteneriatului cu şeful statului.

    "Pe baza acestui program de guvernare lansăm astăzi invitaţia către toată lumea, către toţi care doresc să susţină un program PNL astfel încât să guvernăm cu o majoritate parlamentară, care să schimbe guvernarea PSD", a declarat, la rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

    Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţin o conferinţă de presă, cu prilejul prezentării spre dezbatere publică şi internă a programului de guvernare al PNL.

    --

    Actualizare 13:11

    Alina Gorghiu, copreşedintele PNL susţine că este neadecvată graba cu care PSD încercă să treacă proiectul de Cod Fiscal fară o dezbatere seriosă sau prin angajarea răspunderii.

    "PNL susţine relaxarea fiscală, dar respinge compromiterea politicilor utile prin amatorism. Un eşec ar avea ca efect colateral major dificultăţi de acceptare a unor măsuri liberale care să susţină real şi pe term lung economia România", a declarat Gorghiu.

    Aceasta a declarat că politica acest plan de guvernare îşi propune o viziune complexă, de ansamblu asupra întregii societăţi româneşti. "Oferim o alternativă responsabilă la măsurile de relaxare fiscală pe care PSD le-a propus. Eu şi PNL credem că avem nevoie de un cod fiscal care să fie mai lung decât mandatul unui premier", a spus Gorghiu.

    Domnia sa a menţionat că politica PNL de relaxare fiscală va fi însoţită permanet de măsuri de reforma structurală. "Obiectivele noastre pornesc de la ideea de dezvoltare a clasei de mijloc, care să reprezinte peste 50% din populaţia României, o economie competitivă şi o societate dezvoltată. Adresam măsurile noastre clasei de mijloc şi capitalului autohton", a mai spus aceasta.

    ---

    Partidul Naţional Liberal îşi va prezenta astăzi, spre dezbatere publică şi internă, programul de guvernare.

    ''PNL va pune în dezbatere proiectul programului de guvernare pe care echipa liberală l-a elaborat în termenul stabilit. Mâine (n.r. sâmbătă) vă prezentăm principiile acestui program pentru România. Astăzi, pot să vă spun doar ce NU cuprinde programul nostru de guvernare: improvizaţii, artificii de imagine şi populism. Populismul de dreapta e la fel de periculos ca şi cel de stânga'', a precizat vineri, într-o postare pe Facebook, copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

    La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, propunerea susţinută de liberali pentru funcţia de prim-ministru, a declarat, joi, că o concluzie importantă a documentului este aceea că "buna guvernare rămâne cea mai bună strategie de creştere economică".

    "Fără o bună guvernare nu putem mişca lucrurile şi nu putem crea acele interacţiuni între mediul public şi mediul privat care să creeze investiţii, locuri de muncă, încredere în propria economie, încredere în propriul proiect de ţară. (...) Buna guvernare nu poate reuşi fără o reformă a politicului, fără o reformă a partidelor politice", a apreciat Predoiu.

    Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat, în acelaşi context, că "rămâne de văzut cine va rezolva această provocare, simultan să dea României şi o reformă a partidelor politice, şi o bună guvernare". "Îndrăznesc să spun că, cel puţin noi, colegii din PNL, suntem pregătiţi să ne asumăm o astfel de provocare", a mai spus Predoiu.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb