PNL: "Preşedintele AEP trece la PSD-izarea agresivă a instituţiei"

I.A.
Politică / 31 iulie 2019

"Preşedintele AEP trece la PSD-izarea agresivă a instituţiei"

PNL reclamă PSD-izarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi demiterea unor profesionişti în detrimentul unor oameni de partid. "PSD arată că nu înţelege gravitatea situaţiei în care au ajuns să funcţioneze instituţiile statului, continuând practicile de eliminare a profesioniştilor şi de înlocuire a acestora cu politruci fără competenţe minimale", a transmis PNL.

"Somăm preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, să oprească urgent acţiunea de PSD-izarea a instituţiei pe care a început-o în ultima vreme. Este strigător la cer faptul că directori din cadrul AEP sunt demişi pe bandă rulantă doar pentru că nu au simpatii politice faţă de PSD, având un comportament apolitic, aşa cum este firesc şi cum, de altfel, le impune legea. În locul acestora sunt aduse în personalul AEP persoane fidele politic şefului instituţiei şi promovate, ulterior, pe funcţii de conducere", a transmis, miercuri, PNL, printr-un comunicat de presă.

Liberalii susţin că ordinele de demitere au fost emise de preşedintele AEP cu încălcarea legii de funcţionare aAEP, respectiv fără avizul Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Partidul Naţional Liberal solicită preşedintelui AEP retragerea de îndată a ordinelor emise şi readucerea pe funcţiile de conducere a directorilor demişi din cadrul Autorităţii, Gabriel Saucă şi Cristian Petraru.

,,Totodată, cerem partidelor parlamentare să ia atitudine şi să susţină solicitarea PNL de respingere a avizelor solicitate Parlamentului. Avertizăm asupra faptului că Partidul Social Democrat, în ciuda retoricii politice, se află într-un proces agresiv de capturare şi compromitere a instituţiilor cheie din statul român, având ca unic scop menţinerea la putere prin orice mijloace. În acest sens, funcţionarea corectă a Autorităţii Electorale Permanente, instituţie cu responsabilitate în gestionarea alegerilor, devine o chestiune capitală pentru menţinerea standardelor democratice în România, respectiv pentru desfăşurarea de alegeri libere şi corecte", susţin liberalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb