Pogonaru a mutat, pe " Prodplast", 7,75% din "Prodplast Imobiliare"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 august 2015

Pogonaru a mutat, pe " Prodplast", 7,75% din "Prodplast Imobiliare"

"Prodplast" SA (PPL), societatea controlată indirect de familia Pogonaru, a cumpărat, miercuri, un pachet de 7,7% din "Prodplast Imobiliare", de la companii controlate de aceeaşi familie, potrivit unor rapoarte transmise Sibex.

Astfel, PPL a luat 2,4% din PPLI de la "Floreasca Development", 4,63%, de la "ECDL România", şi 0,72%, de la "Victoria Art & Business Center".

La începutul lunii, SIF Moldova a anunţat că filiala sa "Real Estate Asset" SA a achiziţionat 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI) în valoare de 39,9 milioane lei şi 643.859 acţiuni Nord în valoare de 4,8 milioane lei. Astfel, SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru în zona Obor din Capitală. Compania Veranda Obor este deţinută integral de "Prodplast Imobiliare".

Conform anunţului SIF Moldova, Real Estate Asset (REA) a dobândit calitatea de acţionar în cadrul PPLI şi Nord în condiţiile acordului încheiat cu Central European Financial Services (controlat de familia Pogonaru) - în calitate de acţionar majoritar al Nord SA şi acţionar indirect al Prodplast Imobiliare SA. Acordul vizează protecţia drepturilor acţionarului minoritar şi stabilirea unor angajamente reciproce în ceea ce priveşte deţinerile în cadrul societăţilor Nord SA ("Nord"), Prodplast Imobiliare SA ("PPLI") şi Veranda Obor SRL ("Veranda").

Intrarea SIF Moldova în proiectul "Veranda" a părut finalul conflictului dintre preşedintele SIF Oltenia Tudor Ciurezu şi Florin Pogonaru, extins şi asupra proiectului centrului comercial de la Obor.

Cei doi mai au însă legătură, prin prisma acţionariatului "Prodplast", unde SIF Oltenia are o deţinere de 27,51%.

Acţionarii PPLI sunt convocaţi,pe 11 septembrie, să decidă contractarea unor împrumuturi în valoare maximă de 56,5 milioane de lei de la instituţii de credit sau acţionari, dar şi aprobarea unei operaţiuni de majorare a capitalului social cu 56,5 milioane de lei cu noi aporturi şi/sau prin conversia uneia sau mai multor creanţe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A început devalizarea Prodplast.Familia Pogonaru externalizeaza banii societății in propriile buzunare( 2,2mil.euro).Strategia de la Nord; PPLI se promovează in Prodplast.Dormi ASF, Pogonaru pentru el lucrează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb