Policolor şi Primăria Ciocăneşti au redeschis Muzeul Etnografic după renovare

Alexandru Costea
Cultură #Construcţii / 17 august 2015

Policolor şi Primăria Ciocăneşti au redeschis Muzeul Etnografic după renovare

În deschiderea sărbătorii de Sfânta Maria, Policolor şi Primăria Ciocăneşti au inaugurat pe 15 august Muzeul Etnografic, reabilitat cu materiale donate de producătorul de vopsele, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Producătorul Policolor aniversează, anul acesta, 50 de ani de activitate continuă.

La începutul anului, Policolor şi Primăria Ciocăneşti au semnat un parteneriat în baza căruia producătorul a furnizat vopsea şi materiale pentru renovarea brâielor de pe un sfert din casele comunei şi pentru reabilitarea Muzeului Etnografic, pentru care comunitatea locală a donat piese care ajută la reconstituirea istoriei locului.

Muzeul Etnografic din Ciocăneşti a fost înfiinţat în urmă cu aproape zece ani, la scurt timp după ce comuna, care timp de 50 de ani nu a avut personalitate juridică, a reuşit să şi-o recapete. Ciocăneşti este o comună muzeu care este cunoscută datorită caselor "închistrite" asemenea ouălor de Paşte, arată sursa citată.

Muzeul adăpostea pănă anul trecut câteva sute de piese de colecţie etnografică, donate de locuitorii comunei şi câteva mii de ouă încondeiate. În 2014, Primăria comunei a decis reabilitarea totală a muzeului pentru a proteja exponatele. Pentru a nu afecta interesul turiştilor pentru colecţia de ouă, acestea au fost mutate într-un spaţiu separat care a devenit ulterior Muzeul Ouălor Încondeiate, în care pot fi admirate colecţii din diferite zone ale ţării sau străinătate.

Policolor a alocat în 2015, pentru campania aniversară "Redescoperă Culorile României", materiale al căror preţ echivalent a fost estimat la 250.000 de euro. Campania, derulată pe parcursul anului în curs, include mai multe proiecte implementate în mai multe oraşe ale ţării şi în domenii diferite. Către primăria Ciocăneşti au fost direcţionate trei tone de materiale pentru realizarea soclurilor şi aproximativ 700 de kilograme de vopsea lavabilă în nuanţele specifice motivelor tradiţionale din comună.

La începutul lunii august, Policolor împreună cu o echipă de tineri voluntari din toată ţara au finalizat decorarea primului din cele cinci vapoare amplasate la intrările şi ieşirile din municipiul Constanţa. Decorarea vaporului a fost realizată în baza unui concurs de concepte creative, premiat de Policolor cu 1.000 de euro net. În campania de decorare au fost implicaţi voluntari, inclusiv studenţi şi masteranzi ai Universităţii de Arhitectură Ion Mincu, coordonaţi de profesorul Sebastian Guţă.

Începând din luna iulie, a fost pusă în circulaţie Hora, prima locomotivă pictată cu motive tradiţionale din România, un alt proiect inclus în campanie, al cărui beneficiar este CFR Călători şi românii care călătoresc cu trenul. Conceptul creativ şi implementarea au revenit artistului vizual Carmen Nistor. Policolor a pus la dispoziţie, prin divizia Automotive, materialele de care a avut nevoie artistul pentru a realiza opera.

Policolor şi Metrorex au semnat anul acesta un parteneriat în baza căruia compania va furniza materialele necesare pictării a două staţii de metrou. Proiectul, agreat de cele două părţi, aşteaptă să fie implementat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb