Poliţia de Frontieră anunţă reactivarea sistemului de supraveghere a frontierei de stat cu drone de tip elicopter

F.D.
Miscellanea / 31 mai 2022

Poliţia de Frontieră anunţă reactivarea sistemului de supraveghere a frontierei de stat cu drone de tip elicopter

Poliţia de Frontieră anunţă, astăzi, reactivarea sistemului de supraveghere a frontierei de stat cu drone de tip elicopter, la Marea Neagră. Sunt folosite drone model CAMCOPTER® S-100 pentru supravegherea multifuncţională a zonei costiere, informează News.ro.

"Ca urmare a demersurilor realizate de către Poliţia de Frontieră Română, în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă - E.M.S.A., începând cu luna martie 2022 a fost reactivat serviciul MALE RPAS (Medium Altitude Long Endurance - Remotely Piloted Aircraft System), care constă în utilizarea unui sistem de pilotare de la distanţă a aparatelor de zbor fără pilot, respectiv a unor drone de dimensiuni mici - tip elicopter", a transmis, astăzi, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, similar anului precedent, serviciul este operat prin folosirea dronelor model CAMCOPTER® S-100 pentru supravegherea multifuncţională a zonei costiere adiacente României la Marea Neagră, al cărui cost de exploatare este acoperit în totalitate de către organismul european prin contractarea companiei SCHIEBEL Aircraft GmbH.

"Autorităţile naţionale cu competenţe în reglementarea activităţilor aeriene, respectiv Statul Major al Forţelor Aeriene şi ROMATSA R.A., au susţinut demersul Poliţiei de Frontieră Române pentru implementarea şi operaţionalizarea serviciului, precum şi dezvoltarea acestuia pe viitor, astfel încât la nivel naţional să se poată beneficia permanent de suportul acordat de către E.M.S.A. în domeniul îndeplinirii funcţiilor gărzilor de coastă, prin furnizarea unor mijloace tehnice inovative şi performante care să asigure supravegherea aeriană a spaţiului maritim şi a traficului naval, implicit crearea unei imagini operative de ansamblu care să conducă la conştientizarea situaţiei în zona de responsabilitate", mai arată Poliţia de Frontieră.

Instituţia precizează că serviciul are o contribuţie deosebit de importantă în cadrul misiunilor specifice executate de efectivele proprii pentru supravegherea frontierei de stat, monitorizarea traficului naval, căutarea şi salvarea pe mare, protejarea mediului marin, precum şi asigurarea intereselor statului român în zona contiguă şi zona economică exclusivă.

"Accesul pentru vizualizarea şi efectuarea schimbului de date şi informaţii în timp real, precum şi valorificarea rezultatelor în urma misiunilor de zbor au fost puse la dispoziţie către autorităţi naţionale cu responsabilităţi în sectorul maritim, precum A.N.R. şi A.N.P.A., în baza acordurilor instituţionale de cooperare.De asemenea, serviciul va fi folosit şi în cadrul operaţiunii cu scopuri multiple la Marea Neagră - Multipurpose Maritime Operation 2022 - coordonată de Agenţia Frontex, cu suportul agenţiilor E.M.S.A. şi E.F.C.A., potrivit acordului tripartit stabilit în acest sens", a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Instituţia precizează că operaţiunea de referinţă pentru anul în curs se va executa asemănător cu celelalte operaţiuni derulate în anii anteriori, prin participarea instituţiilor naţionale A.N.R. şi A.N.P.A., precum şi a autorităţilor corespondente din R. Bulgaria, urmând ca la cererea omologilor bulgari, serviciul aflat în discuţie să poată fi operat şi în spaţiul aerian aferent zonei maritime aflate în responsabilitatea acestora, având în vedere performanţele tehnice disponibile.

"Printre rezultatele utilizării serviciului în anul 2021, respectiv anul 2022, pot fi reliefate detecţii la suprafaţa mării ale unor pete de hidrocarburi, cu posibilă provenienţă de la navele comerciale aflate în tranzit, precum şi evenimente legate de securitate şi siguranţa maritimă", a mai anunţat Poliţia de Frontieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb