POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Grup infracţional de trafic de migranţi, destructurat în judeţul Dolj

V.G.
Miscellanea / 19 ianuarie 2023

Grup infracţional de trafic de migranţi, destructurat în judeţul Dolj

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu au contribuit, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, la destructurarea de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova a unui grup infracţional organizat, specializat în derularea de acţiuni privind traficul de migranţi şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat, arată un comunicat remis redacţiei.

În cauză, s-a reţinut că, în cursul anului 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi bulgari, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi şi complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în vederea obţinerii în mod facil a unor sume importante de bani, grup care a acţionat până în prezent.

Potrivit sursei citate, membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, prin mijloace care au pus în pericol viaţa, integritatea ori sănătatea migranţilor (trecerea frontierei româno-bulgare cu ambarcaţiuni nesigure; abandonarea unor grupuri de migranţi în zone greu accesibile şi în condiţii meteorologice defavorabile; transportarea migranţilor în condiţii improprii - în portbagaj, într-un număr mare în spaţii înguste şi improprii transportului de persoane).

În concret, membrii grupului care acţionau pe teritoriul Bulgariei au îndrumat/călăuzit şi transportat ilegal migranţi până la frontiera Bulgariei cu România. Aici, aceştia au fost preluaţi de membrii grupului care acţionau pe teritoriul României, fiind ajutaţi să traverseze cu ambarcaţiuni fluviul Dunărea, în zona de sud a judeţului Dolj. Pe teritoriul României, migranţii erau transportaţi, într-o primă etapă, pe jos şi, ulterior, cu ajutorul unor autoturisme, fiind adăpostiţi în imobilele deţinute de membrii grupului (unde erau ţinuţi preţ de câteva ore). În final, aceştia erau îmbarcaţi în tiruri/autoturisme şi transportaţi până în zona Timişoarei.

Migranţii erau dispuşi să plătească sume cuprinse între 8.000 şi 13.000 de euro pentru a ajunge în state din Europa de vest (în special, Germania).

Pe parcursul urmăririi penale au fost documentate 8 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au introdus şi transportat ilegal în România aproximativ 182 migranţi. Ultimul transport a fost depistat la data de 13.01.2023, când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj şi a sectoarelor din zona de competenţă au oprit pe raza localităţii Bistreţ un grup format din 21 de cetăţeni sirieni.

În cauză, au fost puse în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, fiind identificate şi ridicate 4 autovehicule, 38.100 de lei, 22.465 de euro, un pistol de calibru 9 mm, un revolver cu muniţia aferentă, staţii de emisie-recepţie, medii de stocare şi sisteme informatice.

În urma propunerii formulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, Tribunalul Dolj a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de cei 21 de inculpaţi cercetaţi în cauză.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb