Poliţia de frontieră: Trei persoane, arestate pentru călăuzirea a 154 de migranţi pe Marea Neagră

Andrei Stan
Miscellanea / 18 septembrie 2017

Migranţi depistaţi pe Marea Neagră (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Migranţi depistaţi pe Marea Neagră (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Poliţia de Frontieră anunţă că trei bărbaţi cercetaţi pentru călăuzirea a 154 de migranţi pe Marea Neagră, un turc, un irakian şi un iranian, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, continuă cercetările în cazul a trei cetăţeni, un turc, un irakian şi un iranian, care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, 154 de persoane" din Iran şi Irak, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, trimis Redacţiei.

Persoanele în cauză şi materialul probator au fost prezentate, ieri, Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă a acestora.

Sursa citată precizează: "Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul ambarcaţiunii suspecte interceptate în Marea Neagră marţi, 12 septembrie anul acesta.

După declanşarea procedurilor specifice de escortare a ambarcaţiunii în Portul Midia, unde au fost desfăşurate activităţi de debarcare, triere şi evaluare medicală a celor 157 de persoane, alături de celelalte instituţii implicate, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcaţiunea «RUYA 1» era condusă de cetăţeanul iranian G.M., în vârstă de 32 ani, împreună cu cetăţeanul turc Y.E. în vârstă de 27 de ani şi cetăţeanul irakian S.M. în vârstă de 20 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei".

În cadrul audierilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau 154 de cetăţeni irakieni şi iranieni (56 de copii şi 98 adulţi) care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Ca urmare a celor constatate, cele trei călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în cursul zilei de ieri, cele trei persoane au fost prezentate Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Totodată, întregul grup de migranţi a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pentru gestionarea evenimentului alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat şi reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Autoritatea Navală Română - M.R.C.C.

Poliţiştii de frontieră remarcă, de asemenea, suportul oferit de către mijloacele navale şi aeriene ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi spijinul oferit de nava aparţinând S.C. "Grup Servicii Petroliere" S.A., care a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă a navei "RUYA 1".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb