Polonia, interesată să preia subsidiarele "UniCredit" şi "Raiffeisen"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iunie 2016

Guvernul de la Varşovia ar fi interesat să cumpere diviziile din Polonia ale băncilor "UniCredit" (Italia) şi "Raiffeisen" (Austria), ca să-şi crească controlul asupra sectorului bancar, a declarat ieri ministrul polonez de finanţe, Dawid Jackiewicz, transmite Reuters, conform Agerpres.

Partidul conservator Lege şi Justiţie, care a câştigat detaşat alegerile legislative din octombrie, a promis că va creşte controlul statului asupra economiei şi că va încearca să "re-polonizeze" sectorul bancar, dominat în prezent de investitorii străini, care deţin aproximativ 60% din active.

"Suntem interesaţi de posibilele tranzacţii în sectorul bancar din Polonia şi le vom analiza. Este binecunoscut faptul că se poartă discuţii cu privire la vânzarea Raiffeisen şi Pekao. Companiile noastre de stat ar putea lua parte la aceste tranzacţii. Gradul de re-polonizare nu a ajuns la nivelul pe care noi îl considerăm satisfăcător", a declarat Dawid Jackiewicz la o întâlnire cu presa.

Săptămâna trecută, directorul financiar al "Raiffeisen Bank International", Martin Gruell, declara că grupul din Austria intenţionează să-şi vândă divizia din Polonia ("Polbank") unei bănci listate în Polonia, după ce o va separa de portofoliul de credite în franci elveţieni. Martin Gruell nu a dezvăluit identitatea potenţialilor cumpărători ai "Polbank", a noua mare bancă din Polonia după active.

În schimb, în cazul subsidiarei poloneze a "UniCredit" ("Bank Pekao"), directorul Luigi Lovaglio a exclus, în urmă cu o săptămână, posibilitatea ca "UniCredit" să vândă această bancă la care deţine 50,1% din acţiuni. Aceasta, după ce în urmă cu câteva săptămâni, Bloomberg a informat că "UniCredit" analizează o posibilă vânzare a participaţiei sale la "Bank Pekao", a doua mare bancă din Polonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb