POMPEO: Puterea economică a Chinei face din ţara comunistă un adversar mult mai dificil decât Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece

J.P.
Internaţional / 13 august 2020

Puterea economică a Chinei face din ţara comunistă un adversar mult mai dificil decât Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece

Puterea economică globală a Chinei face din ţara comunistă un adversar mult mai dificil decât era Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, a afirmat ieri secretarul american de Stat Mike Pompeo, în timpul unei vizite în Cehia, transmite Reuters.

Pompeo a cerut ţărilor europene să se unească împotriva Partidului Comunist Chinez, despre care a afirmat că se foloseşte de forţa economică pentru a-şi exercita influenţa în lume.

"Ce se întâmplă acum este Războiul Rece 2.0. Provocarea de a rezista pericolului Partidului Comunist Chinez este în anumite privinţe mult mai dificilă", a afirmat Pompeo într-un discurs susţinut în Senatul ceh.

"Partidul Comunist Chines s-a implicat deja în economiile noastre, în politica noastră, în societăţile noastre, într-un mod în care Uniunea Sovietică nu a făcut-o niciodată", a mai spus Pompeo.

Referirea la Războiul Rece a venit după ce ambasadorul Chinei la Londra a avertizat luna trecută că Statele Unite provoacă un conflict cu Beijingul înaintea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie.

Relaţiile dintre SUA şi China s-au deteriorat rapid în acest an, din cauza unei serii de probleme, între care gestionarea pandemiei de coronavirus de către China, grupul chinez de telecomunicaţii Huawei, pretenţiile teritoriale ale Chinei în Marea Chinei de Sud şi noua lege de securitate din Hong Kong.

Vizita lui Pompeo în Cehia, care a făcut parte din blocul sovietic până la Revoluţia de Catifea din 1989, marchează prima etapă a unui turneu în regiune în care va discuta despre securitatea cibernetică şi energetică.

Secretarul de Stat s-a folosit de ocazie pentru a ataca influenţa Rusiei şi a Chinei şi a lăudat oficialii din Cehia care au criticat Beijingul anul trecut.

Pompeo s-a referit la eforturile Cehiei de a stabili standarde de securitate pentru dezvoltarea reţelei 5G, după ce o autoritate de reglementare a avertizat în privinţa riscurilor de utilizare a echipamentelor fabricate de Huawei.

Pompeo şi premierul Andrej Babis au semnat în luna mai o declaraţie referitoare la securitatea reţelelor 5G, dar ţara nu a luat decizia de a interzice în mod direct tehnologia Huawei. Preedintele ceh Milos Zeman a promovat o apropiere a relaţiilor cu China.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pai cu trompete ca tine si ca clovnul trump, nici nu este greu! au ajuns americanii, jandarmul mondial, sa ceara unirea lumii impotriva chinei! toti impotriva unuia singur!! halal lideri!!

    e disperat rednexul ca isi pierd puterea! asa cum au fost si englezii, francezii ...etc cand si-au pierdut imperiile coloniale! istoria nu iarta nenorocitii!

    Pompeo, dobitocule, mars de aici cu razboaiele tale. China nu vrea sa raspandeasca comunismul in lume. Dar tu vrei sa raspandesti puterea colonialista a capitalului de stat american.

    Pompeo, lasa tiparnita FED. Lasa economia ta libera. Americanii insisi spun ca economia lor s-a transformat in una chinezeasca, de stat. FED tine totul in mana. Economia Americana este la fel ca una chinezeasca.

    Mars de aici Pompeo cu minciunile tale. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb