Ponta: 34.000 persoane vor fi radiate de pe listele de la referendum

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2012

Premierul Victor Ponta a prezentat datele primite de la MAI şi MAE şi transmise Curţii Constituţionale (CCR).

Premierul Victor Ponta a prezentat datele primite de la MAI şi MAE şi transmise Curţii Constituţionale (CCR).

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), 34.654 de persoane urmează să fie radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum. De asemnea, 512.379 persoane au actele de identitate expirate, în timp ce 3.052.397 persoane se află în străinătate, dintre care nu se ştie exact numărul minorilor. Datele primite din şaptesprezece ţări precizează existenţa a 1.101.809 cetăţeni români majori în respectivele state, însă datele primite din alte state nu precizează câţi sunt majori şi câţi sunt minori, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta a prezentat datele primite de la MAI şi MAE şi transmise Curţii Constituţionale (CCR).

Victor Ponta a precizat că a transmis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care se află la Parchet.

Premierul a declarat că a trimis ieri adresa către preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, aceasta fiind înregistrată cu numărul 5451.

"Nu am transmis Curţii Constituţionale liste electorale dintr-un motiv pe care am reuşit să-l fac inteligibil pentru toată lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus că CCR, prin trei adrese, a solicitat Guvernul României îndeplinirea anumitor proceduri referindu-se la prevederile Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui României.

Rezultatele preliminare ale recensământului: 19.043.767 de persoane au reşedinţa în România

Populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au reşedinţa obişnuită în România, a anunţat ieri preşedintele INS, Vergil Voineagu, după ce rezultatele preliminare ale recensământului au fost validate, urmând să fie prezentate Guvernului în prima şedinţă.

Membrii Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor (CCRPL) au aprobat, ieri, o serie de materiale cu privire la desfăşurarea recensământului şi au validat rezultatele preliminare.

Potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului, populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, acestea având reşedinţa obişnuită în România, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Vergil Voineagu a precizat că, până în prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensământ, reprezentând aproximativ 48% din total.

Preşedintele INS a mai spus că între datele preliminare ale recensământului şi cele finale, care vor fi anunţate în al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot să apară diferenţe".

Voineagu a explicat că INS nu a reuşit recenzarea a 2,8% din gospodării, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat că în cazul acestor persoane se va încerca recuperarea datelor prin intermediul altor instituţii abilitate.

Totodată, răspunzând unei întrebări cu privire la numărul persoanelor plecate în străinătate, Voineagu a spus că pentru a stabili acest număr a fost introdus un formular special, care însă a avut în vedere recenzarea persoanelor plecate din localitatea de domiciliu în străinătate sau în altă localitate, după caz.

În prezent, INS a prelucrat 910.264 de asemenea formulare (PPI), însă nu se ştie câte dintre aceste persoane sunt plecare în străinătate şi câte sunt plecate în altă localitate decât cea de domiciliu, a precizat Voineagu.

Comisia abilitată să valideze rezultatele preliminare ale recensământului va transmite un comunicat de presă în care va face publice aceste date.

Reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011 a fost convocată de către Institutul Naţional de Statistică, la solicitarea ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în calitate de preşedinte al CCRPL.

După validarea datelor preliminare ale recensământului, vor fi introduse în sistemul electronic fişele de la recensământ, iar în 2013 vor fi anunţate rezultatele finale, declara, săptămâna trecută, Mircea Duşa.

"Finalizarea recensământului se va face odată cu introducerea în sis­temul electronic a tuturor fişelor", preciza Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor arăta că trebuie introduse în sis­temul electronic peste 38 de milioa­ne de fişe de recensământ, iar până în prezent au fost prelucrate 48.000.

Mircea Duşa preciza că, odată cu validarea acestor date preliminare, judecătorii de la Curtea Constituţională vor avea orientativ o cifră de referinţă, dar sublinia că listele electorale şi datele statistice de la recensământ nu au nicio legătură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb