PONTA A ANUNŢAT CĂ ÎŞI VA DEPUNE DEMISIA ÎN ALB DIN PSD:  "Când îl supăr foarte tare pe domnul Dragnea, a scăpat de mine"

Alexandra Cismaru
Politică / 8 martie 2017

Victor Ponta

Victor Ponta

Actualizare 17:49 Vanghelie: "Cel mai mare câştig pentru PSD ar fi ca Ponta să plece. Lumea se roagă să scape naibii de el"

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, astăzi, că cel mai mare câştig pentru PSD ar fi ca Victor Ponta să plece, precizând că "lumea se roagă să scape naibii de el". Vanghelie a precizat că acum Ponta spune că Liviu Dragnea nu-l lasă să vorbească, dar a uitat că el a fost primul care a început "cu gunoaiele astea", pentru că atunci când a fost la conducerea PSD, nici el nu a lăsat oamenii din partid să vorbească.

Marian Vanghelie, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, unde a fost prezent la judecarea dosarului său de corupţie, a spus, citat de News.ro: "M-am rugat la Dumnezeu să aibă grijă de Ponta. Dacă tot vrea să plece, săracul, să nu aibă probleme, pentru că eu nu-i doresc probleme, Dumnezeu îl va ajută. El nu a făcut belele, nu a arestat, nu a făcut nenorociri ca domnul Oprea...Eu m-am rugat la Dumnezeu, cât am stat în sală, să aibă grijă de el şi abia în al doilea rând pentru mine. Doar Dumnezeu îl mai poate salva, este singurul. Spune că nu-l lasă Dragnea să vorbească. Dar el a lăsat pe cineva în partid să vorbească? Nu a fost el primul care a început cu gunoaiele astea? Cel mai mare câştig pentru PSD ar fi că Ponta să plece. N-au curaj oamenii să vă spună, eu vorbesc zi de zi cu mulţi dintre ei. Lumea se roagă să scape naibii de el".

Fostul vicepreşedinte PSD Marian Vanghelie a mai spus că Ponta a nenorocit partidul şi deciziile pe care le lua acesta erau fără consultarea Biroului Executiv.

Vanghelie a adăugat: "Plecarea lui Ponta este naturală. Lui nu-i convine că i se întâmplă mult prea puţin decât ce a făcut el partidului. A nenorocit partidul. El a stat vreodată să discute cu cineva la masă? El a băgat Biroul naţional Executiv în seama? Ne spunea că aşa trebuie şi arăta în sus, că instituţiile...".

El a precizat că Ponta nu a fost marginalizat, ci Liviu Dragnea l-a lăsat să se marginalizeze singur.

Întrebat dacă Ponta mai poate avea vreo carieră politică în afara PSD, Vanghelie a spus că "poate în Turcia".

Vanghelie a mai spus: "Aţi văzut că şi-a lăsat şi bărbiţă. Când stă în Turcia, vine cu bărbiţă. Eu am înţeles - acuma, nu sunt sigur, ca să nu vă spun o minciună - că a trecut la musulmani. Nu ştiu de ce, motivele (...) acum verificaţi şi dumneavoastră. El are multe formule şi motive de a trece la musulmani. (...) Eu v-am spus destul, niciodată nu vorbesc decât în cunoştinţă de cauza. Ca saudiţii, îşi lasă barbă când e plecat în Turcia".

(A.C.)

---------

Actualizare 15:53 Doina Pană: "Nu îl înţeleg pe Victor Ponta, este un membru PSD cu greutate"

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat astăzi, la Parlament, că nu îl înţelege pe Victor Ponta, care a anunţat că îşi va prezenta demisia în alb din partid, deoarece fostul premier este un membru PSD cu greutate" pentru care are "toată stima".

Doina Pană a afirmat, citată de News.ro: "Vă spun cinstit: Nu-l Înţeleg, chiar nu-l înţeleg pentru că Victor Ponta nu este numai un simplu membru PSD, este un membru PSD cu greutate care a demonstrat şi ca preşedinte şi ca prim-ministru, pentru care am toată stima, care este deputat PSD, care este preşedintele Comisiei de politică europeană, care nu are funcţie pentru că nu a mai candidat după ce dumnealui şi-a dat demisia".

Deputatul PSD a ţinut să precizeze că Victor Ponta a fost invitat la toate şedinţele de partid pentru a-şi exprima opiniile.

Vicepreşedintele PSD a completat: "Nu avea nicio funcţie, dar a fost invitat în absolut toate şedinţele de conducere de Birou Permanent sau Comitet executiv să spună tot ce are de spus. Deci, pe mine personal, mă depăşeşte".

Întrebată care este practica de a se pune la dispoziţia preşedintelui, Doina Pană a spus: "Nu ştiu, nu am înţeles-o. Din punctul meu de vedere, demisia este un act unilateral pe care ţi-o pui sau nu ţi-o pui", conform sursei citate.

(A.C.)

-------

Actualizare 15:13 Tăriceanu: "Prezenţa lui Victor Ponta în politică este utilă; nu îmi este indiferent viitorul carierei politice a acestuia"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat miercuri, la Parlament, că prezenţa lui Victor Ponta în politică este "utilă", iar lui nu îi este "indiferent" viitorul carierei politice a fostului premier, deoarece nu vrea să asistăm la "o slăbire a forţelor politice care îşi doresc o Românie mai bună, mai liberă şi mai democratică".

Preşedintele Senatului a afirmat, citat de News.ro: "De Victor Ponta mă interesează dintr-un motiv cu totul şi cu totul aparte. În primul rând, a fost prim-ministru, a avut un mandat de succes, am avut o colaborare politică foarte bună şi cred că prezenţa lui pe scena politică şi viitorul carierei lui, cel puţin mie, nu îmi sunt indiferente".

Tăriceanu a susţinut că prezenţa lui Victor Ponta în politică este "utilă".

"Eu cred că prezenţa lui este utilă, nu ştiu dacă în afara unei structuri politice pentru că un exerciţiu politic în afara unui partid este foarte dificil, dar, până la urmă, eu nu pot să îmi exprim părerea decât din afară. Decizia va rămâne să fie luată de Victor Ponta şi PSD", a completat copreşedintele ALDE.

În încheiere, Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat speranţa că nu vom asista la o slăbire a forţelor care îşi doresc o Românie mai bună şimai democratică.

"Ceea ce mi-aş dori eu este să nu asistăm la o slăbire a forţelor care îşi doresc o Românie mai bună, mai liberă, mai democratică", a conchis preşedintele Senatului.

(A.I.)

-----

Actualizare 13:10 Dragnea: "Dacă Ponta îmi va trimite demisia în alb, nu o voi activa. Sper să îi treacă supărarea"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că dacă Victor Ponta îi va trimite demisia în alb el nu o va activa, spunând că speră ca acestuia să îi treacă supărarea. El a mai spus că nu ştie de ce este supărat Ponta şi că încearcă să afle.

Dragnea a declarat, citat de News.ro: "Dacă îmi trimite demisia în alb nu o să o activez (...) Nu concep ca un fost preşedinte al partidului să primească tratament identic cu cel primit de Mircea Geoană".

Liderul PSD a mai susţinut că a "comunicat" cu Ponta în ultima perioadă şi că s-a şi întâlnit cu el.

Dragnea a afirmat: "Noi am mai vorbit în ultima perioadă. Am comunicat, ne-am şi întâlnit. Sper să îi treaca supărarea, încerc să înţeleg de ce este supărat. Nu stiu, încerc sa aflu".

El a mai spus că Ponta "poate lucra în partid şi poate sprijini partidul, cum o facem cu toţii".

(A.C.)

---------

Fostul prim-ministru, Victor Ponta, a anunţat, astăzi, la Parlament, că îşi depune demisia în alb din partid, pe care o va trimite preşedintelui Liviu Dragnea.

Victor Ponta a declarat, citat de News.ro: "Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea - ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid - îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare".

Anunţul acestuia survine mai multor observaţii făcute de Ponta la adresa modului în care este condus PSD, fapt ce l-a făcut pe Liviu Dragnea să spună că "orice critică a lui Victor Ponta este sănătate curată".

Fost procuror, secretar de stat, ministru, prim-ministru, Victor Ponta, pe care Adrian Năstase îl numea "micul Titulescu", a intrat în PSD în 2001. În noiembrie 2002, el a fost ales preşedinte al Tineretului Social Democrat, funcţie deţinută până în noiembrie 2006. O lună mai târziu, Ponta a devenit vicepreşedinte al PSD, fruncţie în care a rămas până în februarie 2010, când a fost ales preşedinte al partidului.

Victor Ponta a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD în iulie 2015, după ce a fost pus sub inculpare în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Ponta şi-a anunţat decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook. "Sunt din 2002 membru PSD şi sunt convins că întreaga mea viaţă politică se va desfăşura doar alături de acest partid şi de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulţumesc încă o dată dvs. şi tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-aţi făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-aţi ales ca lider al vostru. Deşi erau momente cumplit de grele pentru partid şi pentru ţară, am reuşit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din aşteptările românilor care ne-au votat. Aţi fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastra ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant", spunea Ponta în scrisoarea adresată colegilor săi din PSD.

Victor Ponta este deputat la al patrulea mandat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CE sa-I faci, atunci cand matale ai aflat pe 6 martie 2012 CE o Sa spuna Comisia Europeana PE 7 martie 2012 ai facut neglijenta Sa lespui doar domnilor Georgescu, Chiritoiu ...Iar PE domnul Dragnea, cel care a dat in lucru raportul asupra cauzelor insolventei Oltchim l-ai suntat. Noroc ai cu domnul Schulz, care ti-a declarat prietenie ca fratii, cum a citat si der Spiegel...

    Nu vrei sa pleci din Psd si cersesti mila. Ce o sa faci dupa ce iesi din Psd? Nimic ! Coate goale.

    Demisia in alb se da inainte de semnarea CM ! Santieristi stiu, Itm accepta. 

    Multinationala a creat demisia in alb, tu Ponta, ai girat ca fost prim ministru! 

    Multinationala si-a scris in Regulamentul de Ordine interioara: doua Avertismente esti dat afara! Aceasta e demisia in alb pe care multinationala o foloseste cand vrea, legal, Itm-ul si-a pus stampila, tu din Parlament ai girat! (Presa nu vrea sa scrie despre caz) 

    PLEACA!!! 

    Eu trebuie sa ma lupt cu tot sistemul acesta corupt! 

    Decizie definitiva trebuie sa o schimb a Curti de Apel ca la Iccj nu mi-ai dat voie sa ma adresez, afara nici asa, dupa legile europene nu ne judecam, doar ordonantele de U, legile proaste care le-ai facut. 

    CSM o sa analizeze daca am dat peste judecatori corupti la Curtea de Apel. Doua dosare i-au facut tandari decizia Definitiva. 

    Dragnea trebe' sa dai o bere sau 10% din milionu' de euro :))))

    Ideea mea de aici a facut mai mult decat toti lingai care te inconjoara: Sa ii pui la Grindeanu un jurnalist, cum a fost la PE. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb