Ponta: "Antonescu va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei"

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 21 februarie 2014

Ponta: "Antonescu va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei"

Update Ponta: "Nu ştiam că m-a sunat Antonescu; eram la masă cu Leancă"

Victor Ponta a declarat azi în Chişinău că nu i-a răspuns la telefon, ieri seară, lui Crin Antonescu, întrucât se afla la masă, într-o reuniune informală, cu prim-ministrul Moldovei, Iurie Leancă, şi a aflat de apelul telefonic abia când s-a întors la hotel.

"Aseară, împreună cu prim-ministrul Moldovei şi cu ceilalţi miniştri, am avut o reuniune informală şi, într-adevăr, când am ajuns la hotel, după ora 12, am aflat că m-a sunat domnul Antonescu. Îi răspund întotdeauna la telefon şi îi voi răspunde şi dacă nu vom mai fi parteneri, dar cred că ştia cel puţin de la dumneavoastră că sunt la masă cu prim-ministrul Moldovei", a explicat Ponta, precizând că nu a avut nicio intenţie negativă.

Joi seară, Antonescu susţinea, la un post TV, că îl sunase pe Ponta, pentru a vorbi despre eventuala candidatură a preşedintelui PNL din opoziţie, dar nu îl găsise disponibil: "L-am sunat în seara asta pe domnul Ponta. Nu am reuşit să vorbesc, pentru că nu l-am prins. Nu înseamnă că n-a vrut să-mi răspundă. Spun că pur şi simplu nu am putut să intrăm în legătură".

---

Update 14:06 Ponta: "Putem păstra USL, dar Antonescu să-şi asume guvernarea"

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat astăzi, în Chişinău, că există şanse de menţinere a USL, dar a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, trebuie să îşi asume responsabilitatea guvernării, adăugând că şeful liberalilor greşeşte dacă apreciază că este mai bine să candideze la Preşedinţie din opoziţie.

Ponta a opinat că Antonescu a decis să candideze la alegerile prezidenţiale fără a se mai asocia cu responsabilitatea guvernării, după modelul altor preşedinţi români, care au fost aleşi provenind din opoziţie.

"Eu am spus foarte clar: nu că e candidat din opoziţie, ci că sentimentul meu, senzaţia mea, poate greşită, este că Antonescu doreşte să candideze la funcţia de preşedinte fără a se mai asocia cu responsabilitatea guvernării României. Mă bazez pe faptul că, în istoria României, preşedinţii care au fost aleşi au venit totodeauna din opoziţie - Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Cred că e un lucru greşit, pentru că ar trebui ca Antonescu să îşi asume responsabilitatea guvernării alături de noi. Dacă crede însă că disocierea de guvernare îi măreşte şansele de a câştiga, e posibil, nu ştiu să răspund", a afirmat Ponta.

Domnia sa a adăugat: "Eu cred în continuare în USL, că cea mai bună variantă este să guvernăm împreună, că Iohannis este bine-venit în Guvern, fie pe funcţia de ministru de Interne, fie pe cea de la Finanţe. Dacă există un alt calcul, eu nu fac parte din el", a spus Ponta, adăugând că PSD are toată disponibilitatea de a continua USL.

---

Update 14:03 Ponta: "Nu ştiam că Antonescu s-a întâlnit cu Băsescu"

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat astăzi în Chişinău că nu ştia că liderul PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit, la sfârşitul anului trecut, cu Traian Băsescu, Ponta fiind de părere că este bine să existe consultări pe teme de politică externă, dar că ar fi fost şi mai bine dacă Antonescu se consulta cu Guvernul.

Ponta a spus, în conferinţa comună cu omologul domniei sale, Iurie Leancă: "Nu, nu am fost informat că Antonescu a discutat cu Băsescu înainte de vizita la Chişinău, dar cred că este un lucru bun, faptul că ne consultăm. Sigur, putea să se consulte cu Guvernul, că era şi mai bine, dar fiecare se consultă cu cine crede de cuviinţă".

Premierul de la Bucureşti a adăugat că nu s-a întâlnit niciodată cu Băsescu fără să îl informeze pe Antonescu. Ponta a mai spus că l-a asigurat pe prim-ministrul Republicii Moldova de faptul că toţi politicienii români sprijină integrarea europeană a statului vecin, indiferent de bătăliile politice interne, chiar dacă unii sprijină "mai eficient, iar alţii mai ineficient".

Joi, Crin Antonescu a mărturisit că, la finele anului trecut, a avut două întrevederi cu Traian Băsescu, cu care a discutat despre politică externă şi securitate naţională.

"Cu domnul Băsescu, în afara prilejurilor de învestiri, m-am mai întâlnit de două ori, în chestiuni de politică externă. M-am întâlnit de două ori: când mergeam în Republica Moldova, am spus că asemenea chestiuni trebuie discutate, pe chestiuni de politică externă. Am discutat şi pe o chestiune de securitate naţională", a spus Antonescu.

---

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia să candideze la Preşedinţie din partea opoziţiei, pentru că până acum candidaţii opoziţiei au câştigat de fiecare dată. El a menţionat că este dezamăgit de această decizie a liderului PNL şi că şi-ar dori ca până luni să se găsească o soluţie astfel încât USL să meargă înainte.

Victor Ponta spune că este gata să dea curs tuturor propunerilor de miniştri făcute de PNL: "Vrea domnul Iohannis ministru de Interne, îl numesc ministru de Interne. Vrea să fie vicepremier şi ministru de Finanţe, îl numesc vicepremier şi ministru de Finanţe. Ce să-l mai numim pe Iohannis să zică «Da»? Că nu m-am mai rugat niciodată de cineva să fie ministru cât m-am rugat de dânsul".

El a arătat că la un moment dat această situaţie devine ridicolă şi că s-a ajuns chiar în a exagera cu rugăminţile la adresa lui Iohannis.

Victor Ponta a mai spus ieri că nu caută în acest moment un candidat propriu pentru prezidenţiale din partea USD şi că toţi colegii săi din partid i-au transmis că doresc ca USL să fie menţinut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb