Demagogia şi ipocrizia se plătesc întotdeauna, a afirmat fostul premier Victor Ponta, referindu-se la anunţul liberalilor conform căruia vor solicita anumite modificări legislative astfel încât să fie eliminate unele categorii de incompatibilităţi care se aplică aleşilor locali.
"Demagogia şi ipocrizia se plătesc întotdeauna (chiar dacă mai devreme sau mai târziu). O iniţiativă bună a PNL (şi eu o susţin) care porneşte însă prost din două motive. Exact aceeaşi modificare legislativă a fost propusă de PSD şi atunci toţi 'ofiţerii' din presă au tăbărât pe iniţiatori cu lozincile cunoscute - stat de drept, apărarea corupţilor, bla bla! Laşii de la PNL au tăcut atunci chitic de frică, dar acum propun acelaşi text şi aşteaptă să vadă dacă se primeşte iar ordin de atac în presă sau se vor face că plouă (ca până acum)", a scris Ponta, pe Facebook.
Potrivit acestuia, un al doilea motiv este faptul că "acele prevederi exagerate din lege au făcut până acum numeroase victime printre aleşii locali". "Sute de primari şi consilieri au fost declaraţi incompatibili (unii au şi dosare penale). Dar există însă şi o mare şi unică excepţie - da, aţi ghicit, fostul primar al Sibiului, domnul Iohannis, care aflat într-o situaţie identică a fost declarat: "compatibil"! şi acum PNL vrea să modifice legea deşi în cazul şefului lor (şi doar în acest caz) legea s-a dovedit foarte, foarte bună! Demagogia şi ipocrizia PNL par a fi concurate doar de gogomănia liderilor săi!", a adăugat Ponta.
Preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Ciprian Dobre, a anunţat, vineri, că liberalii vor solicita anumite modificări legislative astfel încât să fie eliminate unele categorii de incompatibilităţi care se aplică aleşilor locali.
El a explicat că modificările pe care le propune PNL vizează "eliminarea unui concept unic în lume descoperit în România - incompatibilitatea între un interes public şi un interes public".
"Vom solicita grupului parlamentar al PNL modificarea Legii 215 prin care şi azi se prevede incompatibilitatea unui consilier local de a vota viceprimar în consiliu dacă el e persoana care aspiră la acest titlu şi acelaşi lucru la consiliul judeţean. (...) A doua incompatibilitate e legată de o modificare a Legii 131 prin care solicităm ca primarii, viceprimarii şi preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ să poată face parte din consiliile de administraţie ale societăţilor comerciale de interes local, regiilor autonome de interes local, în special atunci când vine vorba despre utilităţi", a afirmat Ciprian Dobre.