Ponta: PSD ar trebui să susţină impozitul diferenţiat

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 12 martie 2010

"Partidul ar trebui să propună desfiinţarea AVAS şi a Fondului Proprietatea", a declarat Victor Ponta, preşedintele PSD.

"Partidul ar trebui să propună desfiinţarea AVAS şi a Fondului Proprietatea", a declarat Victor Ponta, preşedintele PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, la Consiliul Naţional al partidului, că social-democraţii ar trebui să sprijine introducerea impozitului diferenţiat şi să nu fie de acord cu recalcularea pensiilor, informează Mediafax.

Liderul PSD a apreciat că partidul nu va putea câştiga viitoarele alegeri dacă nu va propune, în 2012, un nou model de societate pe principii social-democrate, bazate pe solidaritate şi justiţie socială.

Victor Ponta a declarat: "Vă propun să sprijinim impozitul diferenţiat. Nu cred că impozitul unic, care îl face pe cel bogat şi mai bogat, iar pe cel sărac şi mai sărac, s-a dovedit corect din punct de vedere social. La fel, nici povestea că acest impozit a adus creştere economică, de-oarece creşterea economică cea mai mare a fost în 2000-2004, când nu exista impozit unic".

Preşedintele social-democrat a mai apreciat că PSD ar trebui să se opună şi procesului de recalculare a pensiilor, propunând, în schimb, o impozitare diferenţiată a acestora şi rediscutarea legii cadru.

Victor Ponta a mai propus ca PSD să militeze pentru reducerea TVA la produsele agro-alimentare, concomitent cu impozitarea "veniturilor extra-vagante".

Pe de altă parte, pre-şedintele PSD a mai spus că partidul ar trebui să propună desfiinţarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi a Fondului Proprietatea şi a apreciat că "nimic nu a făcut mai rău acestei ţări decât Legea 347/2005 prin care practic s-a retrimis în mâinile private, a celor care au fost mai descurcăreţi, ce s-a obţinut prin munca părinţilor noştri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb