PONTA SE ÎNTÂLNEŞTE DIN NOU CU LEANCĂ România donează Republicii Moldova 100 microbuze şcolare

V.B.
Politică / 10 octombrie 2014

Premierul Victor Ponta se va afla astăzi în Republica Moldova, unde, împreună cu omologul Iurie Leancă, va vizita, la Cahul, locul pentru construirea noului sediu al unui teatru şi o grădiniţă, oficialul de la Palatul Victoria urmând să doneze Guvernului de la Chişinău 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster, conform unui comunicat trimis azi redacţiei.

Lucrările la noul sediu al teatrului , denumit "Bogdan Petriceicu Hasdeu", vor fi finanţate de Guvernul României, pe baza unui memorandum care va fi semnat cu ocazia acestei vizite. Grădiniţa a fost finanţată anterior prin programul de asistenţă furnizat de Executivul de la Bucureşti pentru modernizarea infrastructurii de educaţie din Republica Moldova.

Guvernul mai scrie că noua vizită a lui Ponta în statul vecin face parte din strategia Executivului român "de a susţine parcursul european al Republicii Moldova, prin proiecte concrete, de impact pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor" acestei ţări.

Victor Ponta se va deplasa şi la Chişinău, unde vor fi donate Guvernului moldovean 100 de microbuze şcolare, 35 de automobile Dacia Duster şi 3 autocare, în procesul de susţinere, de către ţara noastră, "a consolidării capacităţii instituţionale, modernizării administraţiei şi instituţiilor de la Chişinău, inclusiv a celor din educaţie şi cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE", se mai arată în comunicatul Executivului României.

"Pe agenda discuţiilor dintre cei doi Prim miniştri figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare şi asistenţă, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova (inclusiv componenta de comerţ liber) şi sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces. Vor fi totodată abordate şi aspecte privind ultimele evoluţii în ceea ce priveşte situaţia regională şi atingerea obiectivului independenţei energetice", conchide documentul citat.

Prim-ministrul Victor Ponta va fi însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, care va vizita Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului, se arată în alt comunicat al autorităţilor de la Bucureşti.

"Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a fost semnat în 2010. Autoritatea naţională din România de coordonare a Acordului este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", informează documentul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DONEAZA BOUL DE PONTA LA ALTI .SI COPII NOSTRI CARE MERG PE JOS KILOMETRI PINA LA SCOALA PE FRIG SI PLOAIE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb