Portalul e-România va reduce birocraţia din administraţia publică

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 iunie 2009

Portalul e-România a fost lansat ieri şi vizează eficientizarea actului de guvernare, scăderea birocraţiei, simplificarea procedurilor administrative şi reducerea costurilor administraţiei publice. Portalul a fost inaugurat de premierul Emil Boc. Domnia sa a declarat, citat de NewsIn: "Prin acest proiect, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale aduce o economie de timp şi de bani în buzunarele cetăţenilor. Prin e-România, ţara noastră este lansată pe orbita modernizării. Avem 12 milioane de utilizatori de internet, iar aceşti oameni vor evita pierderea de timp la cozi pentru plata taxelor şi impozitelor. Sunt sigur că acest portal va fi un succes şi românii îl vor primi foarte bine".

Totodată, prin acest program, se doreşte creşterea transparenţei actului de guvernare şi a procedurilor administrative. Oficialii Ministerului Comunicaţiilor au arătat că prin portalul e-România se va putea urmări mai uşor şi se vor face online execuţia şi planificarea bugetară. Totodată, toate documentele pe care Secretariatul General al Guvernului le trimite pe hârtie vor circula, de acum înainte, online.

Domeniile de interes naţional cuprinse în portarul e-România sunt e-Sănătate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultură, e-Justiţie, e-Educaţie, e-Cultură, e-Biserică, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport, e-participare. Persoanelor fizice le sunt destinate 13 programe, în vreme ce persoanelor juridice şapte.

Autorităţile au mai anunţat că, până la finele anului 2010 ,vor pune în practică Strategia Naţională România Digitală pentru o Societate Informaţională, fondurile necesare fiind de 1,2 miliarde euro. Din cadrul e-strategie face parte şi Strategia naţională pentru Broadband, pentru care s-au deblocat fonduri structurale de 84 milioane de euro, bani care vor putea fi accesaţi cu începere de la data de 1 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb