Portalul IMM-urilor se lansează săptămâna viitoare

V.B.
Companii / 21 februarie 2014

Cele peste 500 de mii de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) înregistrate în ţara noastră vor beneficia, de săptămâna viitoare, de un portal cu 31 de aplicaţii dedicate, informează un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Proiectul, intitulat "Dezvoltarea interoperabilităţii bazelor de date destinate IMM-urilor", a demarat în martie 2013 sub coordonarea Ministerului pentru Societatea Informaţională, cu scopul de a asigura o poartă de acces securizată pentru IMM-uri la o gamă largă de informaţii şi servicii publice online şi de a interconecta bazele de date ale instituţiilor publice.

Printre partenerii care au sprijinit realizarea aplicaţiilor în portal, se numără: Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Ministerul Muncii şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

Portalul poate susţine 296 mii conturi de utilizator şi cuprinde 31 de aplicaţii destinate IMM-urilor şi administraţiei publice, grupate în trei categorii, în funcţie de domeniul de interes: B2B (Business to Business), G2B (Government to Business) şi G2G (Government to Government).

Decebal Popescu, managerul de proiect, a declarat: "Portalul IMM-urilor oferă întreprinderilor mici şi mijlocii un instrument util pentru facilitarea interacţiunii cu statul şi simplificarea fluxurilor de afaceri, care se traduc, în ultimă instanţă, în reduceri ale costurilor acestora. Aplicaţiile au fost dezvoltate pornind de la nevoile identificate ale IMM-urilor împreună cu instituţiile partenere, analizarea celorlalte platforme astfel încât să nu existe suprapuneri, ci completări".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "296 mii.....500 de mii"... ce e struto-camila asta? la ce scoala se scrie asa?

    foanele” SIF Moldova

    Extinderea în afaceri a lui Tudor este strâns legată de Corneliu Iacubov, SIF Moldova şi` 

    Bancorex şi „gozganul rozaliu”, aşa cum l- au poreclit prienenii şi colegii de partid pe 

    Viorel Hrebenciuc. Cât timp a fost președinte al FPP II Moldova (Fondul Proprietăţii Private, actualul SIF Moldova), Corneliu Iacobov a avalizat 160 de bilete la ordin în valoare totală de 110 milioane de dolari, în favoarea a 53 de agenți economici. Deși Consiliul de Administrație al FPP aprobase emiterea de scrisori de garanție bancară cu o limită maximă de un milion de dolari, președintele Consiliului de Administrație, Corneliu Iacobov, a procedat la emiterea unor bilete la ordin depășind în mai multe cazuri sumă de un milion de dolari şi doar pentru o singură firmă. 

    Comisia parlamentară care a anchetat în 1997 activitatea FPP-urilor de la înființare până la

    transformarea acestora în SIF-uri a constatat, în cazul FPP II Moldova, că mai multe firme au beneficiat de avalizarea unor bilete la ordin de către acest fond, peste valoarea de un milion de dolari. Printre acestea se numărăr societatea Max Invest SRL, al cărei patron era Liviu Tudor, care a beneficiat de trei bilete la ordin cu o valoare de 800.000 dolari fiecare.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb