Portugalia refuză ajutorul oferit de regiunea spaniolă Galicia în contexul pandemiei COVID-19

A.B.
Internaţional / 7 februarie 2021

Portugalia refuză ajutorul oferit de regiunea spaniolă Galicia în contexul pandemiei COVID-19

Portugalia, ale cărei spitale sunt în tensiune din cauza COVID-19, a respins oferta regiunii spaniole Galicia pentru primirea de pacienţi, estimând că este în măsură să facă faţă situaţiei, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii portughez, informează duminică AFP şi Agerpres.

"Guvernul portughez mulţumeşte Galiciei pentru oferta de a ajuta Portugalia şi mai ales nordul ţării, însă pentru moment spitalele regiunii reuşesc să facă faţă nevoilor", a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. "Spitalele din nordul Portugaliei chiar au înregistrat o uşoară scădere a numărului de bolnavi, ceea ce a permis regiunii să primească în ultimele zile pacienţi din alte regiuni, inclusiv din Lisabona", a precizat ministerul.

Ritmul de infectări zilnice din Portugalia, aflată de la mijlocul lui ianuarie în carantină naţională, a continuat panta descendentă din ultimele zile, în condiţiile în care în ultimele săptămâni această ţară a fost epicentrul epidemiei provocate de coronavirus în Europa.

Ţara a înregistrat în ultimele 24 de ore 3.508 de noi infectări şi 204 de decese. În pofida creşterii spitalizărilor, numărul de pacienţi aflaţi la terapie intensivă - care a depăşit vineri pragul de 900 de persoane pentru prima dată de la începutul pandemiei - a scăzut duminică la 865.

Pentru a ajuta personalul din sistemul sanitar, Portugalia a acceptat deja ajutorul Germaniei. Aceasta a trimis miercuri o echipă de 26 de medici şi infirmieri militari ce vor avea în grijă o unitate de terapie intensivă cu opt paturi, instalată într-un spital privat la Lisabona.

De asemenea, Portugalia a anunţat vineri că studiază o propunere a Austriei, care s-a oferit să primească în jur de 10 pacienţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb