Posibilă amendă pentru Commerzbank

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2019

Posibilă amendă pentru Commerzbank

Autoritatea pieţei financiare din Germania (Bafin) ar putea amenda Commerzbank AG, potrivit cotidianului Handelsblatt, care adaugă că a doua mare bancă germană ar fi informat cu întârziere pieţele cu privire la planul de revizuire strategică, lansat în urmă cu trei ani.

Handelsblatt citează un purtător de cuvânt al Bafin, care spune că se află în derulare investigaţia cu privire la o declaraţie a băncii, care ar fi fost emisă prea târziu. Potrivit acestuia, nu este obligatoriu ca investigaţia să se finalizeze cu o amendă pentru bancă.

Handelsblatt arată că ancheta se referă la strategia "Commerzbank 4.0" a instituţiei de credit, care a fost dezvăluită la 30 septembrie 2016 şi a inclus eliminarea a 9.600 de angajaţi.

Cotidianul menţionează că, teoretic, Commerz­bank ar putea primi o amendă de până la 195 de milioane de euro (217 de milioane de dolari), care reprezintă 2% din vânzările realizate de bancă în anul anterior informării legate de strategia sa.

Un purtător de cuvânt al Commerzbank a refuzat să comenteze informaţia publicată de Handelsblatt, iar oficialii Bafin nu au fost disponibili pentru comentarii solicitate de Reuters.

În 2017, Bafin a amendat rivalul mai mare al Commerzbank, Deutsche Bank, cu o sumă de 550.000 de euro pentru că a întârziat anunţul privind justificarea motivului pentru care a oprit dezvăluirea imediată a unor ştiri importante.

Amintim că, luna aceasta, Commerzbank s-a arătat deschisă în continuare fuziunilor după eşecul discuţiilor cu Deutsche Bank. Băncile au pus eşecul discuţiilor pe seama riscurilor realizării tranzacţiei, a costurilor de restructurare şi cerinţelor de capital.

Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că fuziunea ar fi generat până la 30.000 de disponibilizări.

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerz­bank ar fi dat naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar fi avut o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb